Po sedmih točkah na prvi dirki v Varšavi, šestih v Krškem in štirih v Pragi se je 36-letni Žagar prvič v letu 2019 uvrstil med osmerico. Dirko na 289 metrov dolgem ovalu v razprodani HZ Bygg Areni je končal v polfinalu, osvojil peto mesto in si privozil deset točk za SP. Prvo zmago po šestih letih je dosegel Rus Emil Sajfutdinov, drugi je bil Slovak Martin Vaculik, tretji Maciej Janowski, lanski zmagovalec dirke na Švedskem.

Zaradi dežja med treningom voznikov na startno listo niso razporedili s pomočjo kvalifikacij, ampak z žrebom. Žagar je začel z zmago, v drugi vožnji je bil drugi, v tretji spet najhitrejši. V zadnjih dveh vožnjah je s tretjim in četrtim mestom zbral le točko, a je bilo dovolj za polfinale. V četrtem nastopu je imel smolo, saj je odlično startal, potem pa je sodnik vožnjo prekinil in Žagarja obsodil za premikanje na startu (leteči start). Zato je moral biti v nadaljevanju previdnejši, saj bi bil ob še enem takem manevru diskvalificiran.

V polfinalu prvi start v Žagarjevi skupini ni uspel, saj je v prvem zavoju padel Danec Niels Kristian Iversen. Ponovljeni start z vsemi štirimi vozniki je Žagar še enkrat zamočil in v prvi zavoj zapeljal kot zadnji, vseeno je zaradi še enega padca Iversena osvojil točko, vendar je ostal brez finala. V skupnem seštevku za SP je napredoval na delitev desetega mesta, od elitne osmerice, ki ima zagotovljeno startno mesto v SGP za sezono 2020, pa ga ločijo zgolj tri točke. Naslednja dirka za SP 2019 bo 3. avgusta v Vroclavu na Poljskem.