Številne je na zabavi najbolj presenetila nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor, ki je bila na zabavi ena tistih, ki se 50. let morda celo spomni. Številne je presenetila s suknjičem z globokim dekoltejem, pod katerim ni nosila bluze, s čimer je očitno posegla po povsem drugačnem slogu, kot smo ga bili vajeni v času njenega premierskega mandata. Fotografije z zabave je objavila na svojem twitterju, na njih pa je skupaj z izraelskim veleposlanikom na Hrvaškem Ilanom Morom in ameriškim veleposlanikom Robertom Kohorstom.

Kljub dekolteju Jadranke Kosor pa je bila največja zvezda zabave hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Predsednica, ki je znana po tem, da se rada obleče v motive zastave, je tokrat izbrala konservativnejšo kombinacijo obleke z belimi pikami in usnjene črne jakne, je pa zato videz dopolnila s sončnimi očali mačje oblike in rumeno torbico.

Tudi sicer je na zabavi, sodeč po fotografijah, mrgolelo pikčastih oblek, usnjenih jaken in rožnatih sladic. Hrvaški mediji so ob obleki svoje predsednice še pripomnili, da se za lanskoletno zabavo ob ameriškem dnevu neodvisnosti ni niti približno tako potrudila, saj je na zabavo s temo Kalifornija prišla v črnih hlačah in pisani bluzi.