Med brezštevilnimi dogodki, ki se jih lahko v ZDA udeležite ob Dnevu neodvisnosti (4. julij), je tudi tekmovanje v tem, kdo lahko poje največ žemljic s hrenovko, hot dogov po domače. Najboljši med najboljšimi je s skupno 12. zmago znova postal Joey Chestnut, ki so mu vzdevek 'Jaws' nadeli po Spielbergovemu kultnemu filmu Žrelo iz leta 1975.

Chestnut je pojedel kar 71 kombinacij štručke in hrenovke, kar je tri manj od njegovega osebnega rekorda. Drugouvrščeni Darron Breeden jih je zmogel komaj 48 – Joey, res ti ne bi bilo treba pretiravati –, tako da dvoma o zmagovalcu pravzaprav niti ni bilo. V ženski kategoriji jih je za zmago 31 pospravila Miki Sudo, s 26 ji je tesno sledila Michelle Lesco, sicer druga najboljša požiralka hrane na svetu. Da, tudi takšna lestvica obstaja. Od leta 2008 imajo tekmovalci v New Yorku za postavljanje na pogled neokusnih dosežkov na voljo 10 minut.

Morda se bo kdo spraševal o moralnosti takšnih prehranjevalnih tekmovanj, a več kot očitno je dogodek, ki v Brooklynu poteka vse od leta 1972, pravcata atrakcija. V video posnetku lahko vidite navdušeno množico, športna tv mreža ESPN pa dogodek v živo pokriva že šestnajsto leto zapored. Lani je tekmovanje v hitrem požiranju preko malih zaslonov spremljalo več kot milijon ljudi. Zmagovalca sta sicer domov odnesla čeka v višini 10.000 dolarjev.