Čeprav je bilo pouka konec šele pred dobrim tednom, si trgovci in nekateri prodajalci svojih imen že manejo roke pred septembrskim začetkom novega šolskega leta. Šolske potrebščine, okrancljane z imeni in slikami raznoraznih junakov, ki jih obožuje in časti mladež, je pač treba spraviti v promet čim prej, saj ima vsaka zvezda, razen če ni Hello Kitty, Real Madrid ali kateri izmed junakov iz Disneyjevega oblikovalskega laboratorija, lahko kaj hitro prekratek rok uporabe.

Luka Dončić, Challe Salle in Lepa afna namesto Petra Prevca

V Nedeljskih novicah so se posvetili fenomenu prodajanja zvezdništva na peresnicah, šolskih torbah in platnicah zvezkov ter razkrili, da so prodajni hit za prihajajoče šolsko leto ob tujih pevskih zvezdah ter športnih multimilijonarjih tudi slovenske zvezde. Košarkar Luka Dončić, glasbenik Challe Salle in lepotna vlogarka Lea Filipovič, bolj znana kot Lepa afna, ki so zamenjali Petra Prevca in igralce iz telenovel, kot sta Usodno vino in Reka ljubezni. Obenem pa so podjetne posameznike, ki »se zavedajo, da so otroci najboljši vir zaslužka«, še opomnili, »da bi bilo dobrodošlo, če bi se spodbujalo znanje, ne pa to, kdo ima lepši in bolj moderen zvezek, ki je trikrat dražji od običajnega enobarvnega ali okrašenega z geometrijskimi liki«.

V času največjih uspehov Bojana Križaja in Primoža Ulage tovrstnih zvezkov in šolskih torb ni bilo, posterje se je trgalo iz revij, zvezke pa so krasile izrezane slike iz časopisov in revij, prav tako ni bilo milijonskih pogodb z opremljevalci športne opreme in oglaševalci. Zato so se takratne smučarske legende s podjetništvom več ukvarjale po zaključku športne kariere.

Bojan Križaj ima hotel, Primož Ulaga prodaja naravna gnojila

Na portalu Žurnal24.si so vzeli pod drobnogled poslovni življenjski poti Bojana Križaja in Primoža Ulage. Križaj je tretjinski lastnik hotela na Jahorini in promotor blejskega golfa, za Ulago, ki se prav tako rad ukvarja z golfom, pa so izbrskali podatek, da se poslovno ukvarja s prodajo naravnega gnojila bioguana, ki je bolj znano kot gnojilo iz netopirjevih iztrebkov. »Poleg smučanja in golfa pa imam še eno strast, motor. Z motoristično družbo radi odvihramo kam na lepše, no, srečo pa imam, da se tudi moja partnerica Špela rada poda na kakšno pustolovsko vožnjo, tako da zagovori doma niso potrebni. Če jo uspem pa malo bolje navdušiti še za golf, sem pa zmagal,« je za Žurnal24.si o novih hobijih in morebitni novi zmagi razložil Križaj.

Eva Irgl na cesti, Karmen Stavec in Katarina Čas zapriseženi rokerici

Na cesti se dobro znajde tudi državnozborska krasotica Eva Irgl. »V lepi obleki in s prekrasnim nasmeškom se je postavila na sredino ceste in se kot model nastavila za ne ravno umetniško fotografijo. Kaj je s fotografijo želela povedati, niti ne vemo, je pa ob njej pripisala: Samo, da me ne povozijo,« so v Slovenskih novicah pripisali pod cestno afero Irglove. In še moralni nauk, ki ga je dobila od uredništva: »Morda je bolj kot to, kakšna kaskaderka je, s fotografijo želela pokazati, kako prazne ceste so v poletnem času? A v vsakem primeru velja, da po vozišču ni le nevarno hoditi, temveč je takšno dejanje celo kazensko sankcionirano.« Irglovo so ujeli na cesti, Karmen Stavec pa na avtobusu. Po poročanju revije Nova je bila nekoč zelo priljubljena slovenska pevka, ki je zaslovela s solzami razočaranja po osvojenem drugem mestu za Sestrami na izboru za pesem Evrovizije leta 2002, kamor pa se ji je uspelo uvrstiti že naslednje leto s pesmijo Nanana, opažena na avtobusu, ki je vozil v Milano. In to na koncert rokerskih skupin Whitesnake in Deff Leppard. Novini tajni agenti so še opazili, da se je na rokersko romanje odpravila v družbi treh prijateljic, med seboj pa so veselo klepetale. In še ena zabeležena podrobnost, vse štiri so nosile enake majice, na katerih je pisalo »rock chick«. Na koncertu v tujini so zapazili tudi hollywoodsko igralko in pevko Katarino Čas. Tudi njo so zalotili v družbi prijateljic, le da v Zagrebu, na koncertu ansambla The Cure, in tudi Katarina je po informacijah nove združene revije Zvezde Lady zaprisežena rokerica, saj je vodila dve glasbeni oddaji, Atlantis na Kanalu A in Aritmijo na TV Slovenija. Kako drugačen je lahko pogled na svet iz tabloidne perspektive, pa je bilo mogoče prebrati na portalu Žurnal24.si. Zapisali so, da jo je njihov paparac ujel na zagrebškem glasbenem festivalu INmusic, kjer je nastopila tudi skupina The Cure. Svetlolaska menda v dobri glasbi ni uživala sama, temveč v družbi prijatelja, a nista bila videti »ravno zaljubljena«.

Damjan Murko je spal skupaj z martinčki brez klime

Pa še skok na počitniško plažo. V tabloidu za vse čase, kot se glasi novi slogan revije Zvezde Lady, so se lotili fenomena nudizma in ugotovili, da je na Jadranu vse manj nudističnih plaž in kampov. Golota torej ni več moderna, s čimer pa se ne strinjajo vsi. Irena Kogoj - Regina je za omenjeno revijo potarnala, da je bedarija, da smo pred leti nudizem doživljali kot nekaj naprednega, zdaj pa gremo s časom nazaj. Po njenem mnenju so nudisti urejeni in neagresivni ljudje, zato tudi sama takoj odvrže vse cunje, kadar le ima priložnost. Njeno pravo nasprotje je štajerski pevec in producent Domen Kumer, ki z nudističnimi plažami nima izkušenj. Nekoč je sicer bil v tovrstnem kampu na obisku pri kolegici, vendar od nudizma ni imel veliko. »Malo sem pogledal sem ter tja, res pa je, da so imeli drugi od mene še manj, ker se nisem upal razgaliti,« je o golem pogumu na glas razmišljal Kumer. O druge vrste počitniških tegobah pa so razmišljali povabljenci v anketi revije Nova. In sicer o najbolj neprijetni izkušnji na poletnem dopustu. Damjan Murko največkrat dopustuje v hotelih s petimi zvezdicami, ker meni, da je najmanj možnosti, da bo šlo pri luksuzu kaj narobe. Vendar se mu je v Turčiji zgodila groza, ker v enem izmed hotelov ni delovala klimatska naprava in kar dva dni je trajalo, da so jo popravili, po sobi pa so tekali celo martinčki, ki se mu sicer zdijo simpatičnne živalce. »Če jih ne najdeš ob sebi v postelji, ko se zbudiš,« kot je zgroženo povedal. Še hujša nočna mora je doletela glasbenika Ivana Hudnika, ki so mu na neki fešti v eni izmed konob na hrvaški obali med igranjem večne uspešnice Zelene livade s teboj utišali mikrofon, v katerega se je nato lokalni didžej zadrl »Ovdje Hrvatska«. Hudnika so namreč po nastopu lokalne klape na oder povabili šef konobe in prijatelji in mu dovolil, da na vsesplošno zadovoljstvo slovenskega dela občinstva zapoje nekaj pesmi. Pozneje so se mu za neljubi didžejev izpad opravičili in mu ponudili, da skupaj z bendom še malce zaigrajo skupaj.