Življenje Joaa Felixa se je v vsega enem leto dodobra spremenilo. Potem ko je sredi lanskega avgusta prestopil k Benfici in v dresu lizbonskega prvoligaša na 43 tekmah zabil 20 zadetkov, je to poletje postal peti najdražji igralec v zgodovini. Atletico Madrid je za mladega Portugalca iz Viseuja odštel neverjetnih 126 milijonov evrov in s tem nanj obesil visoka pričakovanja.

Felix, čigar vzdevek »orkan« izhaja iz njegovega izjemnega statističnega izkupička, saj je v tem pogledu v portugalski prvi ligi krepko prehitel tudi rojaka Cristiana Ronalda. Po vsega 1058 minutah je namreč zbral osem zadetkov in prodaje, medtem ko je Ronaldo po 1000 minutah zadel trikrat in podal enkrat. Mladi portugalski up je visok, hiter in zelo spreten napadalec, ki odlično preigrava in ima izjemen prvi dotik.

Odlična debitantska sezona

Devetnajstletnik naj bi sicer pri rdeče-belih zamenjal francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki se po petih letih poslavlja od kluba. Felix je že uspešno prestal zdravniške preglede, z Atleticom pa je podpisal sedemletno pogodbo. Španska Marca njegovo pot primerja z vzponom francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja, ki je prav tako pri 19-ih iz Monaca prestopil k PSG-ju, le da takrat za vrtoglavih 180 milijonov.

Felixovo odkupno klavzulo so bili pripravljeni plačati tudi pri mestnemu rivalu Atletica, predsednik Reala je menda na pogajalno mizo postavil 130 mlijonov evrov, je pa bilo od tega 50 milijonov v obliki potencialnih naknadnih dodatkov. Prav tako so se zanj močno zanimali pri Manchester Cityju, kjer naj bi se zanj ogrel trener Pep Guardiola.