Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so v podjetju pred tem prejeli obvestilo, da v Spodnji Velki nimajo električne energije. Na teren so poslali nadzornega monterja, ki je ugotovil, da je v tamkajšnji transformatorski postaji pregorela visokonapetostna varovalka. O tem je obvestil pristojna sodelavca, ki sta odšla zamenjati varovalko.

Pri tem je 59-letnik splezal okoli šest metrov visoko na električni drog. Tam naj bi se čez čas odpel z varnostnega pasu, ob tem pa zadel v enega od vodnikov, zaradi česar ga je streslo okoli 20.000 voltov električne napetosti. Ob udaru je padel z droga na tla in obležal negiben.

Na pomoč mu je takoj priskočil sodelavec, pridružila pa sta se mu lastnik posestva, na katerem stoji električni drog, in policist policijske postaje Gorišnica, ki stanuje v bližini. Postopke oživljanja so izvajali do prihoda reševalcev, vendar je poškodovani moški vseeno umrl.

Kraj nesreče si je ogledal dežurni preiskovalni sodnik mariborskega sodišča, neposredno so ogled izvajali mariborski kriminalisti, prisotni sta bili tudi mariborska dežurna okrožna državna tožilka in pristojna delovna inšpektorica.

Preiskovalni sodnik je odredil dodatna preiskovalna opravila, državna tožilka pa je kriminalistom podala potrebne usmeritve za nadaljnje delo. Kriminalistična preiskava nesreče se zato nadaljuje v smeri ugotavljanja elementov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

Dogodek so potrdili tudi v Elektru Maribor, na kraj nesreče je takoj odšel tudi predsednik uprave Boris Sovič s sodelavci. Kot so še dodali, so pretreseni ob tragični izgubi sodelavca, ki je umrl ob požrtvovalnem opravljanju svojega dela.