Po doslej zbranih podatkih je še neznani voznik manjšega svetlomodrega avtomobila s tujo, najverjetneje italijansko registrsko oznako zapeljal vzvratno z leve strani parkirišča proti peš poti. Prav tedaj je iz gostinskega lokala do parkirnega prostora hodil 81-letni pešec, ki se je hotel trčenju izogniti, vendar je bil pri tem neuspešen.

Po trčenju je pešec padel in se hudo poškodoval. Neznani voznik se po trčenju ni ustavil, odpeljal je v smeri križišča z glavno cesto Solkan-Plave in nato neznano kam, ne da bi pred tem na kraju prometne nezgode preveril, kaj je s pešcem, ter mu nudil pomoč.

Hudo poškodovanega pešca so kasneje na kraju zdravniško oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Ko bodo izsledili povzročitelja prometne nesreče, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji v Šempetru pri Gorici ali pokličejo na 113 ali 080 1200.