V Renaultu so preiskavo v njihovih prostorih potrdili, niso pa komentirali njene vsebine. Zapisali so le, da s policijo sodelujejo.

Kot poročanje francoskega tednika L'Express povzema nemška tiskovna agencija dpa, policisti preiskujejo Ghosnovo poroko iz leta 2016, ki jo je priredil v dvorcu Versailles. Februarja so v Renaultu dejali, da je njihov nekdanji šef potencialno neupravičeno pridobil 50.000 evrov v zameno za sponzorsko pogodbo med Renaultom in palačo. Tedaj so v avtomobilskem proizvajalcu izpostavili, da je potrebna bolj temeljita preiskava.

Nekdaj eden najbolj vplivnih vodilnih v avtomobilski industriji sicer na Japonskem čaka na sojenje. V povezavi z vodenjem Nissana se sooča s štirimi obtožnicami, in sicer ga japonski tožilci obtožujejo vrste finančnih malverzacij, s katerimi naj bi se okoristil.

Ghosn je bil prvič aretiran 19. novembra, ko je z zasebnim letalom pristal na tokijskem letališču. Od konca aprila na sojenje čaka na prostosti, saj mu je sodišče odobrilo varščino. Ghosn obtožbe ves čas zavrača, pri čemer s prstom kaže v »zahrbtne« vodilne v Nissanu, ki so se po njegovem prepričanju zarotili proti njemu.