V torek zgodaj zvečer je, kot kaže, zaspal, še preden je ugasnil cigareto. Padla je na posteljnino, ki je začela tleti, zatem se je vnela še vzmetnica, na kateri je spal.

Da v očetovi spalnici gori, je ugotovil njegov 55-letni sin. Očeta je poskušal rešiti iz sobe, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. Medtem so že bili na poti prostovoljni gasilci iz Miklavža in Ormoža. Vstopili so v požarišče, hitro omejili požar, da se ni razširil po poslopju, pogasili so tlečo vzmetnico in iz sobe odnesli neodzivnega moškega. Reševalci so ga oživljali še na kraju požara, a neuspešno, saj se je starec zadušil zaradi vdihavanja dima. Mrliška oglednica na truplu ni našla znakov nasilja.

Zaradi vdihovanja dima so reševalci odpeljali 55-letnega sina pokojnika v ptujsko bolnišnico, od koder so ga po zdravniški pomoči odpustili v domačo oskrbo. V požaru je nastalo za okoli 3000 evrov gmotne škode. Kraj požara so si že ogledali policisti in kriminalisti. Tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo tožilstvu poslali poročilo, je napovedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.