»Ko smo kot prvi prišli na kraj požara, je bil ogenj že čez streho,« je o včerajšnjem požaru na Žagi v Nožicah v občini Domžale razlagal vodja intervencije Robert Koščak iz CZR Domžale. Zato so morali najprej narediti presek oziroma prerez, da se ogenj ni razširil naprej, šele nato pa so lahko začeli gasiti notranjost. Požar se je vnel nekaj po poldnevu in se hitro razplamtel, gorelo naj bi kot iz bakle, je pisal lokalni medij, v nekaj manj kot štirih urah, kolikor so gasilci potrebovali za pogasitev ognja, je pogorelo ostrešje žage. »Na podstrešju je bila skladovnica lesa, sekancev. Požar do mizarske delavnice spodaj ni segel, a je malo dodatne škode naredila požarna voda. A se je temu težko izogniti,« je pojasnil Koščak.

Pri obsežnem požaru, gasili so namreč stavbo, veliko 25 krat 40 metrov, je sodelovalo kar 115 gasilcev enajstih enot z 20 vozili, domžalskim gasilcev pa so na pomoč priskočili še iz PGD Šmarca ter občine Kamnik. »Na srečo ni bil poškodovan nihče od domačih in nihče od gasilcev,« si je oddahnil Koščak in dodal, da je za intervencijo težavo predstavljala vročina, torej visoke zunanje temperature, kakor tudi sam obseg požara.

O vzroku požara Koščak ni želel ugibati, saj morajo strokovne službe pred takšnimi zaključki opraviti svoje delo, prav tako ni znana niti približna ocena škode. Žaga je sicer zagorela že novembra 2013, ko je zjutraj ogenj popolnoma uničil polovico strehe delavnice.