Preklic priznanja je za nemški časnik Bild potrdil še odvetnik osumljenca.

Med prvimi je o tem poročala radiotelevizija SWR, ki je navajala preiskovalce, da je bil preklic priznanja taktične narave. Prvotno priznanje 45-letnika je bilo namreč tako podrobno, da preklic predvidoma ne bo imel vpliva na nadaljnjo preiskavo.

Ernst je v preiskovalnem priporu že od sredine junija, danes pa so morali vložiti ponovni priporni nalog, saj so preiskavo prevzeli zvezni tožilci. Svoje priznanje naj bi Ernst preklical na ponovnem zaslišanju pred sodnikom.

Tožilstvo je sredi junija potrdilo, da je umor vodje mestne uprave v nemškem Kasslu verjetno povezan s skrajno desnico. Osumljenec naj bi bil po poročanju nemških medijev povezan z desničarsko teroristično celico Nacionalsocialistično podzemlje (NSU). Povod za umor pa naj bi bila jeza zaradi povečanega števila beguncev in migrantov.

65-letnega Lübckeja so našli mrtvega v začetku junija na terasi njegovega doma v kraju Wolfhagen blizu Kassla v nemški zvezni deželi Hessen. Z ročno pištolo je bil od blizu ustreljen v glavo. Hessenski tožilec Horst Streiff je takrat pojasnil, da ni dokazov, ki bi kazali na samomor tega člana Krščansko-demokratske unije (CDU) nemške kanclerke Angele Merkel.