V občinah Beltinci, Brezovica, Domžale, Kamnik, Komenda, Kranj, Ljubljana, Lukovica, Mislinja, Murska Sobota, Nazarje, Postojna, Prebold, Slovenj Gradec, Šenčur, Tržič, Vrhnika in Zagorje ob Savi so zaradi težav, povezanih z neurjem, posredovali gasilci. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjskih objektov, osnovne šole in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podiral drevesa, jumbo plakate in odkril nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Veter v Ljubljani odkrival strehe

Veter je v Ljubljani na več lokacijah odkril strehe, voda pa je zalila več kleti. Enako se je zgodilo v občini Domžale, kjer je veter tudi poškodoval električne vode.

Na območju Kamnika so zaradi neurja gasilci posredovali na več lokacijah. Nudili so pomoč pri odstranjevanju vode iz poplavljenih objektih ter odstranjevanju podrtih dreves.

Nevihte, ki so zajele Slovenijo, so se združile v okolici Ljubljane in so se premikale proti jugovzhodu. Vremenski dogodek je povezan s prihodom hladne fronte s severa. Prebivalci Ljubljane so že pred združitvijo neviht videli, da se napoveduje večja količina padavin. Črnim oblakom se je nekaj pred 17. uro pridružil tudi močan veter, ki je obračal dežnike v gostinskih obratih, po ulicah pa so se dvigovali oblaki peska. Deževati je pričelo okoli 17. ure.

Toča je klestila 10 minut

Zelo hudo neurje je prizadelo tudi območje Gornjega Doliča, kjer je toča uničevala poljščine in vrtnine 10 minut. Ob tem so močno narasli tudi hudourniški vodotoki, ki so poplavljali.

Oviran je bil tudi promet

Neurje je močno oviralo tudi promet. Zaradi velike količine vode na cestišču je bil promet oviran na dolenjski avtocesti na različnih odsekih med Šmarjem Sap in Višnjo Goro v obe smeri.

Tudi za danes in četrtek meteorologi napovedujejo krajevne plohe in nevihte. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče. Na Arsu pa opozarjajo tudi na povečano verjetnost požarov v naravnem okolju na Primorskem.