Slovenske košarkarice so po tesnem porazu proti Madžarski in zmagi proti Turčiji v zadnjem krogu skupinskega dela prikazale najslabšo predstavo na evropskem prvenstvu v Srbiji. V Nišu so jih nadigrale Italijanke, ki so bile boljše s 75:57 (18:21, 36:32, 56:43) in dobile dvoboj za drugo mesto v skupini. Kot tretjeuvrščena ekipa iz skupine C so se igralke selektorja Damirja Grgića uvrstile v dodatne kvalifikacije za četrtfinale v Beogradu, kjer se bodo pomerile z zmagovalkami današnjega obračuna med Srbijo in Belgijo.

Slovenke so na tekmi, kjer jim ni steklo ne v napadu in ne v obrambi, še najbolje igrale v uvodnih desetih minutah. Tedaj so še nadzorovale igro, obračun pa je s sedmimi točkami uspešno odprla prva asistentka turnirja Nika Barič. A selektor Slovenije Grgić je še pred zaključkom četrtine zamenjal celotno začetno peterko, kar so Italijanke znale izkoristiti v nadaljevanju. V drugi četrtini so začele vse bolj igrati pod košem in z delnim izidom 8:2 prešle v vodstvo, medtem ko so Slovenke v prvih šestih minutah zmogle doseči le pet točk. Še kako se jim je poznala nerazpoloženost prve strelke Teje Oblak, ki je na prvih dveh tekmah prvenstva v povprečju dosegla 19,5 točke, tokrat pa prvi koš dosegla vsega minuto pred odhodom na glavni odmor.

Nanj je Slovenija šla s še ulovljivim zaostankom štirih točk, vendar že v začetku drugega polčasa predvsem na račun slabe obrambe prvič zaostajala z dvomestnim številom točk (36:47). In čeprav je v naslednjih minutah odgovorila z delnim izidom 6:0, se tekmicam ni uspela več približati. V zadnji četrtini so Italijanke slovenske košarkarice povsem nadigrale, zalet pa dobile v izteku tekme, ko so tudi prišle do najvišje prednosti na tekmi 19 točk, na koncu pa zmagale s točko prednosti manj. Najboljše strelke pri Sloveniji so bile sicer Nika Barič s 15 točkami, Shante Evans s 13 in Annamaria Prezelj, ki jih je dosegla 12.