Dirko v Avstriji so najbolj veseli zapustili Verstappnovi navijači. Nizozemec je namreč ponovil lanski uspeh in z drznimi prehitevanji povsem na koncu dirke ugnal največje favorite. In to kljub temu, da mu je na startu slabo kazalo. Ko so namreč ugasnile rdeče luči, je zelo slabo speljal in z drugega padel na šesto mesto, nato pa s taktično pametno vožnjo počasi zmanjševal zaostanek za vodilnimi. »Na začetku sem misli, da je dirke že konec. Po slabem speljevanju sem moral umiriti misli, da nisem delal napak. Bolj ko sem se prebijal proti ospredju, bolj mi je postajalo všeč. Na koncu sem moral malo bolj agresivno prehiteti še Leclerca, a to naj bi bil moški šport. Ali bomo dirkali ali pa je bolje, če ostanemo doma,« je bil po dirki jasen Max Verstappen. Njegova zmaga je namreč zaradi trčenja z Leclercom pri prehitevanju dolgo časa visela na tanki niti.

Ferrarijev dirkač Charles Leclerc je po nekaj povprečnih dirkah končno spet prišel na svoj račun. V prvem delu dirke je bil ravno prav hiter, da ni preveč obremenjeval pnevmatik, na koncu pa se je poznalo, da je imel Verstappen vseeno nekaj bolj sveže pnevmatike. »Končno sem bil dovolj hiter od prvega do zadnjega kroga. Na koncu je bilo zelo vroče, nočem komentirati odločitev odgovornih, sami ste videli, kaj se je dogajalo na stezi. Vseeno sem zadovoljen, saj je to rezultat, ki sem ga v tem trenutku res potreboval,« je še dodal Leclerc.

V ozadju se je bil oster boj tudi za tretje mesto, čeravno je imel Valtteri Bottas to pot tudi nekaj sreče. Finec je v cilj pripeljal z dovolj prednosti pred vedno hitrejšim Sebastianom Vettlom, po dirki pa je bil bolj filozofsko razpoložen: »To je bila težka dirka. Bolj ko se je pregreval naš dirkalnik, težje je bilo, sploh s pnevmatikami. Tretje mesto je celo več, kot smo pričakovali. To pot res nič ni šlo po naših načrtih.«

Sebastian Vettel, ki je prav tako tik pred koncem dirke vzel mero Lewisu Hamiltonu, je po dirki ocenil, da ga je vsaj tretjega mesta stala najprej napaka na dirkalniku na kvalifikacijah, dirko je začel šele kot deveti, na sami dirki pa precej ponesrečen postanek v boksih, kjer je izgubil veliko časa.

Kako hitro se lahko obrnejo stvari v formuli 1, pa je spoznal Lewis Hamilton. Še pred tednom dni je prepričljivo zmagal, to pot pa je bil v daleč podrejenem položaju. Britancu nič ni šlo od rok, sicer je pričakoval težko dirko, a ko je na grobih robnikih Spielberga poškodoval sprednje krilce (tega so mu sicer zamenjali med postankom v boksih) in nos dirkalnika, je bila dirka zanj bolj ali manj izgubljena. Tako je na koncu v cilj pripeljal kot peti.

Hamilton je sicer obdržal vodstvo v skupnem seštevku, naslednja dirka, ki bo na sporedu čez 14 dni v Silverstonu, pa bi morala biti bolj pisana na kožo Mercedesovemu dirkalniku.