Za Mehiko se je z odločilno obrambo pri izvajanju kazenskih strelov izkazal vratar Guillermo Ochoa, s čimer je najuspešnejše moštvo zlatega pokala ohranil v igri za osmi naslov.

Tekma v Houstonu se je po rednem delu končala z 1:1. Mehičane je v 44. minuti v vodstvo popeljal Raul Jimenez, Bryan Ruiz pa je z bele točke izenačil osem minut kasneje. V podaljšku pa več kot 70.000 gledalcev ni bilo priča zadetkom, tako da so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke.

Tehtnica se je v loteriji kazenskih strelov dvakrat prevesila. Jimenez bi skoraj postal tragični lik tekme, ko je njegov uvodni poskus ustavil vratar Kostarike Leonel Moreira. A je v tretji seriji za Kostaričane grdo zgrešil Randall Leal, Ochoa pa je nato v zadnji seriji tehtnico dokončno prevesil v prid Mehike.

Kostarika je imela pred tem v rednem delu precej sreče, da je ravno s kazenskim strelom prišla do izenačenja. Televizijski posnetki so pokazali, da najstrožje kazni ne bi smelo biti, saj je mehiška obramba prekršek storila zunaj svojega kazenskega prostora.

Na drugi sobotni četrtfinalni tekmi se je znova izkazal Haiti, ki je veljal za najprijetnejše presenečenje turnirja. Po treh zmagah v skupinskem delu je v prvi izločilni tekmi proti Kanadi s preobratom prvič prišel med najboljše štiri na tem turnirju.

Kanada je po 28. minutah sicer že vodila z 2:0, kar je bil tudi izid ob polčasu, a je njena obramba pod vse večjim pritiskom Haitija naredila več napak. Vodstvo je sprva v 50. minuti po slabi povratni podaji kanadske obrambe znižal Duckens Nazon.

V 70. minuti je bil po prekršku v kazenskem prostoru in uspešno izvedeni enajstmetrovki Herveja Brazila izid poravnan, šest minut kasneje pa je zmago Haitiju z izvrstno obvladano podajo v kazenskem prostoru zagotovil Wilde-Donald Guerrier.

V prvem polfinalu prvenstva, ki bo v noči na sredo, se bosta tako pomerila Mehika in Haiti, v drugem dan kasneje pa zmagovalca današnjih četrtfinalnih parov Jamajka-Panama in ZDA-Curacao.