Mestni kino Domžale se julija že po večletni tradiciji seli na prosto v Češminov park, kjer bodo lahko obiskovalci morda kar na travi tri konce tedna uživali v poletnih filmih in super sproščeni atmosferi kar pod zvezdnatim nebom.

Obiskovalcem je na voljo 250 sedežev, a so dobrodošli tudi ležalniki in piknik odeje, ki jih prinesejo s seboj kar sami. Sedežnega reda in rezervacij ni, vse predstave pa so brezplačne.

V primeru slabega vremena bodo filmske projekcije prestavljene v Mestni kino Domžale na Ljubljanski 61. Češminov park leži ob Plečnikovi ulici v Domžalah, kjer je v neposredni bližini na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra obiskovalcem na voljo tudi več parkirnih prostorov. V parku je odprta tudi filmska kavarna Kavarna Češmin, ki bo ob dnevih projekcij obratovala še eno uro po koncu filma. Vse projekcije se bodo začele ob 21.30; prva, biografska glasbena drama Bohemian Rhapsody o Freddieju Mercuryju in skupini Queen bo na sporedu v četrtek, 4. julija. Naslednji dan bodo v Češminovem parku zavrteli kriminalno dramo Widows, v soboto pa bodo prvi teden pod zvezdami zaključili z gorniškim biografskim filmom Manaslu – Berg der Seelen.

V kino v kopalkah

Po koncu filmskih predstav v Češminovem parku se bo domžalski poletni kino v organizaciji Mestnega kina Domžale in Zavoda za šport in rekreacijo Domžale preselil na domžalsko kopališče. Tudi tam se bodo projekcije začenjale ob 21.30, ob bazenu pa bo gledalcem in kopalcem prav tako na voljo 250 sedežev. A bo tudi na kopališču mogoče v projekcijah uživati tudi na lastnih vodnih blazinah na valovih bazena ali kopalnih brisačah na travi. Zato ob odhodu v kino ne kaže pozabiti na kopalke, svetujejo v Mestnem kinu. Sezono projekcij na valovih bodo začeli 24. julija z Levjim kraljem.

Konec avgusta si bo mogoče tri filmske predstave ogledati tudi v privlačnem okolju Arboretuma Volčji potok. Projekcije se bodo začele 29. avgusta s slovensko klasiko Dolina miru. Predvajali bodo digitalno restavrirano verzijo filma Dolina miru iz leta 1956, ki je bil deloma posnet tudi v Arboretumu, na kar obiskovalce parka že nekaj časa opozarjajo tudi posebni panoji. S tem projektom se tudi v Arboretumu pridružujejo slovesnostim ob stoletnici rojstva režiserja Franceta Štiglica, ki se je podpisal pod petnajst igranih celovečernih filmov. S tremi se je predstavil v Cannesu, kjer je bil prav s filmom Dolina miru nominiran za zlato palmo. V Arboretumu so označili vse snemalne lokacije in na njih zapisali zanimive informacije o režiserju, filmu in snemanju. Filmska večera, 30. in 31. avgusta, bosta posvečena aktualnim kino uspešnicam.