Slovenke so proti vzhodnim sosedam vodile večji del tekme (rekordna prednost je znašala 14 točk – bilo je 54:40), na začetku zadnje četrtine pa še vedno z desetimi točkami (69:59). Potem ko si je že ob koncu tretje četrtine Eva Lisec (do takrat je dosegla 13 točk) poškodovala mečno mišico na levi nogi in je Slovenija ostala brez najvišje igralke v ekipi, je na začetku zadnje peto osebno napako naredila še naturalizirana Američanka Shante Evans (18 točk). Ekipa selektorja Damirja Grgića, ki je takrat še vodila s 76:67, nato ni imela nobenega pravega centra.

Kljub podpori okoli 300 slovenskih navijačev v Nišu je prišlo razpada sistema v igri Slovenije. Po zaslugi Bernadett Hatar, z 208 centimetri najvišje igralke na letošnjem EP, in predvsem naturalizirane Američanke Yvonne Turner (skupaj sta dosegli kar 44 točk oziroma več kot polovico za svojo reprezentanco), so Madžarke v končnici dosegle pomembno zmago. Turnerjeva, branilka ekipe Phoenix Mercury iz profesionalne lige WNBA, je po vodstvu Slovenk s 83:79 najprej v predzadnji minuti zadela dve trojki zapored, nato pa tik pred koncem še dva prosta meta za skupni delni izid 8:0 in vodstvo s 87:83. Teja Oblak je sedem sekund pred zadnjim znakom sirene izkoristila le en prosti met, v zadnjem madžarskem napadu pa je bila Hatarjeva prav tako le polovično uspešna s črte prostih metov, a je bilo to dovolj za potrditev zmage z 88:84.

Slovenski selektor Damir Grgić je po porazu dejal: »Čestitke Madžarski za zmago. Ali je zaslužena ali ne, zdaj ni več vprašanje. Prepričan pa sem, da če bi Eva Lisec ostala na parketu, bi mi tekmo dobili. Igrali smo všečno košarko, dobro v napadu, kjer smo si pripravili veliko odprtih metov in dosegli nekaj lahkih košev, slabo pa smo odigrali obrambo. Dobili smo preveč košev in ko je igrišče zaradi petih osebnih napak zapustila še Evansova, nismo imeli več obrambe za visoko Hatarjevo.« Igralka Teja Oblak je dodala: »Škoda, da se nam ni izšlo, saj smo imeli večji del tekmo pod nadzorom. Ključno je bilo to, da smo v končnici ostale brez dveh visokih igralk in zato v zadnjih minutah izgubile nekaj odločilnih skokov.« Jutri ob 16. uri se bodo Slovenke pomerile s Turčijo.