V ponedeljek je ekipa reševalcev posredovala na Mali Mojstrovki in Velikem vrhu. Obakrat je bil razlog za padec zdrs planincev. Tudi v torek dopoldne je planinka zdrsnila na območju Vrtače, v drugi nesreči pa si je planinka na poti proti Kališču poškodovala nogo. V Staničevi koči je ena oseba padla kar v koči in ji je bilo ravno tako treba pomagati.

Na območju Tolmina so imeli še posebno zahtevno reševanje gorskega kolesarja. V torek ob sedmih zvečer so tolminske policiste obvestili, da se je med vasjo Krn in planino Pretovč izgubil 51-letni gorski kolesar, sicer državljan Nemčije. S kolesom se je odpravil iz kampa v Kobaridu po lokalni cesti do vasi Gabrje, nato pa se po stari cesti povzpel do vasi Krn. Z gorskim kolesom je od tam nadaljeval po stari poti (mulatjeri) do planine Pretovč, ki je bila najvišja točka ture. Pogrešani se je nazadnje javil ob 12. uri, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Iskanje uspešno

Ker so najbližji posumili, da je z njim nekaj narobe, so na pomoč poklicali tolminske policiste. Že po dobri uri in pol so pogrešanega kolesarja našli na stari poti iz smeri planine Pretovč proti naselju Zatolmin zunaj urejene poti na nadmorski višini 417 metrov. Policistom je povedal, da je peljal po pešpoti od planine Pretovč proti Zatolminu. Pri spustu pa je v ostrem desnem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in pri tem padel približno deset metrov pod planinsko stezo in na kraju poškodovan obležal. Zaradi hudih telesnih poškodb tudi ni mogel do nahrbtnika, kjer je imel mobilni telefon. Je pa tudi res, da prav na tem območju ni GSM-signala. Kolesar je imel sicer ustrezno kolesarsko opremo.

»Ko greste v gore, se pripravite, tako fizično kot psihično. Izbirajte sebi, opremi ter vremenu primerne ture in upoštevajte, da je osvojitev vrha običajno lažji del poti,« pa je današnje opozorilo predstavnika kranjske policijske uprave Bojana Kosa.