Čeprav se je pred dvema tednoma po le letu dni razšel s francoskim prvakom PSG, pa Gianluigi Buffon nogometnih čevljev še ne namerava obesiti na klin. Kot poročajo italijanski mediji, je 41-letnik v zaključnih pogovorih s svojim nekdanjim klubom Juventusom, pri katerem bi bil v prihajajoči sezoni rezerva prvemu vratarju Wojciechu Szczesnyu, nato pa bi postal del strokovnega kadra trenerja Maurizia Sarrija.

Poročanja medijev ni zanikal niti Buffonov agent Silvano Martina in izdal, da je zaenkrat vse bolj ali manj v povojih. »Lepo bi bilo, če bi zamisel postala resničnost. Res je, da šteje 41 let, a je še vedno videti dobro. Rad igra nogomet. Če se mu bo ponudila priložnost, jo bo zagotovo zagrabil. Zaenkrat dogovor še ni sklenjen, a bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je dejal Martina, govorice, da bo v primeru vrnitve v Torino postal drugi najbolj plačani igralec kluba takoj za Cristianom Ronaldom, pa označil za povsem izmišljene.

Buffon, ki je svojo kariero začel v Parmi, je sicer za Juventus branil kar 17 sezon in osvojil 19 lovorik. Od tega se je devetkrat veselil naslova italijanskega prvaka.