Pred tem je danes premagala še Estonko Marito Paas Meeri v četrtfinalu in Turkinjo Yesim Bostan, drugo s svetovne kakovostne lestvice, v polfinalu.

Za ženo slavnega lokostrelca Bradyja Ellisona - skupaj živita v Arizoni, ki je na odprtju iger nosila slovensko zastavo, je to drugi največji uspeh v karieri, pred tem je bila v tej zaenkrat neolimpijski disciplini že tudi svetovna prvakinja. »Težak dan je za mano. Že pred finalom sem imela glavobol, a sem med dvobojem to odmislila. Finalni boj je bil prav poseben. Že kmalu sem si privoščila napako, zadela v sedmico, ne spomnim, kdaj sem tako zgrešila. Bržčas je bil za to kriv veter. A to mi je dalo dodaten zagon. Rekla sem si, da tako na lahko se pa ne bom dala. Imela sem izziv, v katerem sem neskončno uživala,« se je veselila 26-letna slovenska lokostrelka, ki se je pred poroko pisala Černe.

Kot sama pravi, ji uspeh veliko pomeni. »Ne znam opisati, koliko. V letošnji sezoni sem v življenjski formi, a sem bila peta ali šesta. Vedela sem, da streljam dovolj dobro za stopničke, a mi na njih ni uspelo splezati. Da mi je to uspelo tu, je nekaj enkratnega. Zahvalila bi se vsem, ki so mi pri tem pomagali, imela sem podporo ogromno ljudi, seveda pa ne smem pozabiti na mojega moža, ki je moj trener in psiholog,« je dejala Slovenka, ki je bila v finalu že v zaostanku, a je tekmeci ves čas dihala za ovratnik, jo pred koncem ujela in si zagotovila dodatno streljanje.

Odlično v Minsku kaže tudi kajakašici Anji Osterman, ki se bori za kolajne evropskega prvenstva. Po disciplini 500 metrov se je v finale uvrstila tudi na 200 metrov, in to s prepričljivo najboljšim časom polfinala. V četrtek se bo tako borila v dveh finalih A. Njen moški kolega Jošt Zakrajšek je danes v malem finalu na 1000 m v finalu B zasedel drugo mesto, skupno pa 11. Miha Ivanič se je od badmintonskega turnirja poslovil z zmago. Z 21:19, 18:21 in 21:10 je ugnal Italijana Rossaria Maddalonija, s tem je zasedel tretje mesto, kar pa je bilo premalo za uvrstitev med najboljših 16. Še tretjič je v skupini izgubila Lia Šalehar, z 21:10 in 21:5 jo je nadigrala zmagovalka skupine, Britanka Chloe Birch.

Rajmond Debevec je v svoji nekoč paradni disciplini trojni položaj, v kateri je na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil zlato kolajno, zasedel 32. mesto.

Danes bi moral nastopiti tudi rokoborec David Habat, ki je bil na papirju eden od kandidatov za kolajno, a se ni pojavil na startni listi. Uradno sporočilo reprezentance je bilo, da ni nastopil, ker je prišlo do napake pri prijavljanju borca na žreb.