Slovenski motokrosist Tim Gajser zanesljivo vozi naproti novemu naslovu svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. Tudi v Teutschenthalu v Nemčiji, na deseti letošnji dirki, je namreč potrdil dobro formo, potem ko je bil najhitrejši že v kvalifikacijah. »Za mano je odličen dan, užival sem na stezi, čeprav ni bilo lahko,« so bile prve besede Gajserja, ki se je tako še bolj utrdil na skupnem prvem mestu, saj ima že 83 točk prednosti (441:358) pred najbližjim zasledovalcem, Italijanom Antoniom Cairolijem. Slednji je dirko zaradi poškodbe izpustil, podobno kot tudi Nizozemec Jeffrey Herlings, sicer aktualni svetovni prvak.

Za Gajserja, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah, je to že peta zaporedna zmaga (po Portugalski, Franciji, Rusiji in Latviji) in skupno šesta v sezoni. Na drugem in tretjem mestu sta sicer dirko končala Švicar Arnaud Tonus in Francoz Gautier Paulin. Gajser je že današnjo prvo vožnjo odlično začel in vodil, potem pa v enem od zavojev na izjemno trdi progi padel. A se je hitro pobral, še pravočasno zaprl tudi Švicarja Jeremyja Seewerja, ki se je skušal zmuzniti mimo in ostal v vodstvu do konca. »Dobro sem startal, šlo mi je odlično, potem pa sem padel. Proga je izjemno trda in nekoliko sem se uštel pri liniji. A potem na srečo ni bilo nobenih težav več in sem zelo zadovoljen,« je slovenski motokrosist pospremil prvo vožnjo. Druga je bila podobna, le brez težav. Odličen start je spremenil v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. »Zelo sem zadovoljen. Vesel sem, da mi je uspelo spet dobro startati. Presrečen sem, komaj čakam na naslednjo dirko v Indoneziji.«

V Nemčiji je med elito nastopil tudi Klemen Gerčar, ki pa je znova ostal brez točk, potem ko je prvo vožnjo končal na 22., drugo pa na 28. mestu, skupno pa je bil 29. Bolje se je v šibkejšem razredu MX2 izkazal Jan Pancar in vknjižil nekaj točk, potem ko je bil v drugi vožnji 18., v prvi 22., skupno pa prav tako 22. Sezona se bo nadaljevala čez dva tedna v Palembangu v Indoneziji.