»Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je v pretekli sezoni večkrat izpostavil, da se bliža čas, ko bo zaključil svoje poslanstvo v klubu. V ta namen je predsednik v preteklih mesecih opravil več pogovorov s potencialnimi interesenti za vlaganje v Olimpijo. Pogovori o tem so odprti in potekajo tudi v teh dneh,"«so medijska ugibanja o prodaji Olimpije v izjavi za javnost komentirali na spletnih straneh Olimpije, ki je v minulih štirih letih pod Mandarićevim vodstvom osvojila štiri lovorike in preživlja enega najuspešnejših rezultatskih obdobij v zgodovini kluba.

Pred Olimpijo so pomembne kvalifikacijske tekme za vstop v evropsko ligo. Želja kluba je, da na tem področju dosežejo zgodovinski uspeh in z njim kronajo ero Milana Mandarića v Olimpiji. »O morebitnemu odhodu našega predsednika ali prihodu novega vlagatelja bo javnost pravočasno obveščena,« so sklenili izjavo.

Mandarić terjal milijon evrov

Kot so v današnji izdaji poročale Primorske novice, je Solza Popovič, mama nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, na ljubljanskem okrožnem sodišču dobila pravdo proti Mandariću, ki je od Popovičeve s tožbo terjal vračilo skoraj milijona evrov.

Mandarić trdi, da je v letu 2007 po predpogodbah za nakup treh lokalov v Žusterni Solzi Popovič nakazal 950.000 evrov, nekaj mesecev kasneje pa za nakup četrtega še slabega pol milijona.

Popovičeva je v tožbi vztrajala, da je bila posojilna pogodba, s katero ji je Mandarićevo podjetje MM Investicije leta 2007 posodilo 485.000 evrov, fiktivna oziroma nična. V tožbi je vztrajala, da je ona Mandariću, ko je ta potreboval gotovino, prva dala denar. In to v domači spalnici, v bankovcih po 500 evrov, Mandarić pa naj bi ji nato ta denar s fiktivno posojilno pogodbo samo vrnil.

Sodišče ugotovilo obstoj fiktivne pogodbe

Sodišče je Popovičevi ugodilo. Ugotovilo je, da je v letu 2007 Milan Mandarić, zakoniti zastopnik družbe MM Investicije, potreboval večje količine gotovine za poslovanje nogometnega kluba Koper. Prav tako je ugotovilo, da je bila posojilna pogodba fiktivna, saj Popovičeva posojila ni nikoli dobila, zapis pa je bil pripravljen zaradi interesov Mandarića glede njegovega gotovinskega poslovanja v Sloveniji.

S pogodbo bi Mandarić pri slovenskih organih utemeljil izvor gotovine, ki mu je omogočila poslovanje. Po oceni sodišča tak namen sklenitve pogodb ni dopusten, pogodbe so bile sklenjene le navidezno, zato je odločilo, da sta posojilna pogodba in pogodba o ustanovitvi hipoteke na nepremičnini Solze Popovič nični. Družbi MM Investicije je naložilo plačilo stroškov postopka v višini 17.000 evrov, še poročajo Primorske novice.

Milan Mandarić je v izjavi za Primorske novice napovedal, da bo zoper sodbo izkoristil vsa pravna sredstva: »Kot ameriški državljan se bom obrnil tudi na ameriško ambasado v Sloveniji in jim predstavil ta sramotna dejstva ter zahteval, da zaščitijo interese svojega državljana.«