»Upam, da bo sezona vsaj tako dobra kot lani. Liga raste, kakovost tudi, želim pa vse dobro tudi novincema v ligi,« je med drugim dejal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Devetindvajseta sezona se bo začela 13. julija, v uvodnem krogu pa se bodo med seboj pomerili še Tabor Sežana - Aluminij, Celje - Mura in Domžale Rudar.

Pri žrebu je pomagal tudi kapetan slovenske članske reprezentance Bojan Jokić. Delno delegiran žreb je določil, da bo prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo na sporedu 27. julija v Mariboru (3. krog), drugi bo 28. septembra v Ljubljani (12. krog), tretji 7. decembra v Mariboru (21. krog) in zadnji 4. aprila v Ljubljani (30. krog). Sistem je štirikrožen s 36 krogi. »Seveda tekmujemo, da bi bili prvi. Želimo si obe lovoriki, tako državno prvenstvo kot naslov,« je ob prejetju priznanja za naslov prvaka povedal predsednik Maribora Drago Cotar.

Na Brdu so podelili tudi nagrade za najboljše v pretekli sezoni, med drugim je priznanje za najboljšega strelca dobil Mariborov Luka Zahović z 18 goli, nagrado za fair play pa Celje.

V drugi ligi, ta se bo začela 27. julija, bodo tekmovali Gorica, Krško, Radomlje, Krka, Nafta 1903, Fužinar, Drava Dakinda Ptuj, Dob, Bilje, Rogaška, Beltinci, Brda, Dekani, Brežice, Koper in Koroška Dravograd. Igrali bodo po dvokrožnem sistemu, skupaj bo na sporedu 30 krogov.

Najboljši strelec druge lige v minuli sezoni je bil Anel Hajrić iz Radomelj s 35 zadetki. Prvak je bil Bravo, nagrado za fair play pa so dobila Brda.