Keanuja Reevesa je te dni mogoče videti v kinu, in sicer v filmu John Wick 3, ali pa na Netflixu, kjer je v Always Be My Maybe odigral karikirano različico sebe. Sicer uspešen igralec je te dni predvsem spletna zvezda. Podobno kot so pred leti družbena omrežja polnile fotografije Billa Murrayja, ki je kdaj pa kdaj naključno vkorakal na kakšno poroko, ali pa se fotografiral z mimoidočimi, ki so ga opazili, ko je na ulici jedel sladoled, te dni družbena omrežja polnijo anekdote o tem, kako dober človek je 54-letni Reeves. Nedavno je na primer za vse, ki so z njim poleteli iz San Francisca v Los Angeles, a so morali nepričakovano pristati v Bakersfieldu, organiziral prevoz, vmes pa poskrbel še za zabavo s predvajanjem bakersfieldskega countryja prek youtuba.

Pred 20 leti se je v filmsko zgodovino vpisal kot hladni Neo v filmu Matrica, še prej je bil Hudičev advokat, zadeti Ted v dogodivščinah Billa in Teda, v filmu Hitrost pa je skupaj s Sandro Bullock reševal drveči avtobus pred eksplozijo. Njegova kariera se je nato nekoliko upočasnila, pred petimi leti je dobil naslovno vlogo v franšizi John Wick. Čeprav igra plačanega morilca, je 54-letni igralec, rojen v Bejrutu, danes na spletu tako priljubljen, da so ga številni poimenovali za spletnega fanta (internet boyfriend), torej nekoga, ki ga imajo vsi tako radi, da bi z njim hodili na zmenke.

Žalostni kavalir

Navdušenje je razumljivo, saj v času, ko skoraj vsak dan izvemo za novega nadlegovalca med hollywoodskimi zvezdniki, Reeves slovi po tem, da se na skupinskih fotografijah z ženskami izogiba dotikom. Kot je razvidno s fotografij na spletu, se igralec na fotografijah sicer objema z oboževalkami, a v resnici je njegova objemajoča dlan vedno odmaknjena od njihovega telesa.

Leta 1997 so ga fotografirali, kako sedi na pločniku in se pogovarja z brezdomcem, nedolgo zatem so ga posneli, kako se vozi s podzemno železnico in neki ženski z veliko torbo odstopi svoj sedež. V gledališču naj bi vedno sedel na cenejših sedežih, sam hodil v kino, leta 2010 je postal tudi spletni meme s fotografijo, na kateri sam žalostno je sendvič. Ta je navdihnila tudi neuradni dan, ko je treba razvedriti žalostnega Keanuja (15. junij).

Po smrti žene vedno sam

Reeves naj bi si vedno zapomnil imena vseh ljudi na snemanju, redno naj bi jih tudi pozdravljal in se z njimi pogovarjal, nekoč naj bi enemu od sodelavcev pri filmu Matrica, ki je bil v finančnih težavah, za božič podaril 20 tisoč dolarjev. V celotni karieri še ni dal izjave, ki bi bila sporna, njegova skromnost pa je že skorajda mitološka. Leta 2014 naj bi na zabavi za film, v katerem je sam igral, mirno čakal v vrsti skupaj z drugimi udeleženci zabave, ko pa mu je končno uspelo priti v klub, je šel do DJ-evega mikrofona in vse obvestil, da je na tleh našel kreditno kartico in da naj se lastnik oglasi pri njem.

Številnim se je prikupil tudi zato, ker je kljub temu, da ima disleksijo, izdal zbirko pesmi. Zagotovo je sočutje oboževalk in oboževalcev eden od pomembnih dejavnikov pri njegovi slavi, saj igralec razen uspešne kariere v življenju ni imel pretirane sreče. Ko je bil najbolj uspešen s filmom Matrica, je najprej izgubil še nerojenega otroka, njegova žena Jennifer Syme pa je manj kot dve leti zatem umrla v prometni nesreči. Reeves je takrat odpovedal vsa snemanja, zatem pa si ni več želel niti resne zveze niti otrok. Številnim je zlomil srce, ko so ga v oddaji Stephena Colberta vprašali, kaj misli, da se zgodi, ko umremo. Skromno je odgovoril, da ve samo to, da nas bodo tisti, ki nas imajo radi, pogrešali.