Nekdanji kapetan vatrenih se ni odločil za podaljšanje pogodbe z italijanskim prvoligašem Cagliarijem. Odločil se je za nov izziv, ki pomeni tudi postopni prehod v trenerske vrste. Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo Srna končal tudi kariero nogometaša ali bo še nekaj časa v dvojni vlogi kot igralska in strokovna pomoč glavnemu trenerju Portugalcu Luisu Castru.

Srna pri gorečih privržencih Šahtarja uživa kultni status, v 15 sezonah je s 536 nastopi postal rekorder tega kluba, za katerega je zabil 49 zadetkov ter osvojil 26 lovorik, od tega kar deset naslovov prvaka Ukrajine. Največji uspeh je doživel kot kapetan rudarjev, ko je Šahtar leta 2009 osvojil pokal Uefe, predhodnika današnje evropske lige.

Prvi koraki v Hajduku

Srna je kariero začel v splitskem Hajduku, iz katerega je leta 2003 prestopil v Šahtar, ki mu je ostal zvest kljub zelo mamljivim ponudbam. Za reprezentanco Hrvaške je odigral 134 tekem in dosegel 22 zadetkov. Reprezentančni dres je upokojil leta 2016.

Leta 2017 je na njegovo poklicno nogometno kariero padel velik madež dopinškega škandala. Srno so ujeli na dopinškem testu 22. marca 2017 po tekmi lige prvakov proti Napoliju. Sloviti hrvaški reprezentant je priznal jemanje prepovednih poživil. Pri naporih si je pomagal s steroidom. Ukrajinski protidopinški urad je na podlagi priznanja Srno kaznoval s 17-mesečno prepovedjo. Njegova dopinška kazen se je iztekla 22. avgusta lani. Mesec kasneje je nato podpisal enoletno pogodbo z italijanskim klubom s Sardinije.