Z branjem listinskih dokazov se je nadaljevalo sojenje 71-letnemu Marku Matiću zaradi dvojnega umora v Krkavčah avgusta lani. Iz poročila nacionalnega forenzičnega laboratorija izhaja, da so na svinčeni palici oziroma vodovodni cevi, ki so jo našli na kraju, ugotovili prisotnost sledi krvi obeh žrtev, na zadnji tretjini palice pa tudi biološke sledi obtoženca. To izhaja iz poročila, ki ga je na današnjem naroku na koprskem sodišču prebral sodnik Julijan Glavina.

Matićev zagovornik Branko Gvozdić je sicer napovedal, da bo vztrajal pri zaslišanju predstavnice forenzičnega laboratorija, do česar pa bo predvidoma prišlo šele julija.

Ni bil pod vplivom

Na današnjem naroku so med drugim predočili izsledke toksikološke preiskave, ki so jo opravili na Matiću neposredno po dogodku in ki ni pokazala ne prisotnosti alkohola ne mamil ali drugih psihoaktivnih zdravil.

Iz mnenja izvedenca medicinske stroke Petra Goloba pa izhaja, da je 75-letnica, ki je umrla po nekajdnevnem zdravljenju v izolski bolnišnici, dobila več posebno hudih poškodb. Po izvedenčevih ugotovitvah so poškodbe najverjetneje nastale zaradi udarca s topim predmetom, najverjetneje je šlo za podolgovat predmet brez ostrih robov.

Matić, ki je obtožen umora starejšega para v Krkavčah avgusta lani, se do zdaj še ni zagovarjal. Triinosemdesetletnega moškega je policija našla mrtvega, 75-letnica pa je umrla kasneje v bolnišnici. Na policiji so na novinarski konferenci nekaj dni po tragičnem dogodku pojasnili, da so med vpletenimi že dlje časa potekali spori in nesoglasja v zvezi s premoženjem in da bi prav vsebina teh sporov oziroma razpleti sodnih postopkov lahko bili eden od povodov za tako kruto dejanje.

Žrtvi sta bili sicer svak in polsestra osumljenca. Poleg tega naj se obračun ne bi zgodil med prerekanjem, pač pa naj bi se 71-letnik v Krkavče pripeljal z mačeto in namenom, da napade starejša zakonca. sta