Potem ko je Argentina v prvem krogu Cope Americe izgubila proti Kolumbiji (0:2), se gavči niso izkazali niti proti Paragvaju. Ta je v 37. minuti po zadetku Richarda Sancheza celo povedel, sinjemodre pa je v drugem polčasu s pomočjo VAR rešil kdo drug kot Lionel Messi. Sodnik je po pogledu posnetka odločil, da je paragvajski branilec Ivan Piris igral z roko, in pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v 57. minuti uspešno izvedel kapetan Messi in z 68. reprezentančnim zadetkom svoji ekipi prinesel prvo točko na prvenstvu, saj se izid do konca tekme ni več spremenil. Kazenski strel so imeli v 63. minuti po prekršku Nicolasa Otamendija nad Derlisom Gonzalezom na voljo tudi Paragvajci, a je argentinski vratar Franco Armani strel vezista Santosa ubranil in ostalo je pri delitvi točk.

Razočaranje v taboru Argentine je bilo vseeno ogromno, saj so še vedno na zadnjem mestu skupine B, za obstanek na prvenstvu pa morajo v zadnjem krogu nujno zmagati proti Katarju. »V prvem polčasu nismo igrali dobro, nismo nadzirali igre in ustvarjali napadalnih akcij. Pred tekmo smo imeli zelo jasen načrt, a nam ga ni uspelo izpeljati, saj smo ves čas izgubljali žogo,« je dejal argentinski selektor Lionel Scaloni, ki je dodal, da je potek tekme spremenil zadetek Paragvaja. »Dosegli so gol v prvem pravem napadu, kar je med mojimi fanti poskrbelo za veliko negotovost. Moštvu, kot je Argentina, ki naj bi vedno zmagala, se je težko znajti v zaostanku, a nam je med odmorom igralce uspelo prepričati, da zaostajamo zgolj za en gol. A na koncu to vseeno ni bilo dovolj za zmago,« je bil potrt Scaloni.

Po dveh tekmah je v skupini B po zmagi proti Katarju (1:0) vodilna Kolumbija s šestimi točkami, ki si je že zagotovila napredovanje, presenetljivo sledi Paragvaj z dvema točkama, na dnu pa sta Katar in Argentina s po eno.

Argentinke prve v zgodovini

Zanimivo je tudi na prvenstvu Severne in Srednje Amerike. V skupini A je Kuba proti Martiniku izgubila z 0:3, Mehika pa je ugnala Kanado s 3:1. Mehičani so si tako že po dveh tekmah zagotovili napredovanje v izločilne boje, Kuba je izpadla, Kanada in Martinik pa se bosta v medsebojnem dvoboju pomerila za drugo mesto v skupini in četrtfinalno vstopnico.

Neverjeten razplet pa so gledalci videli na ženskem svetovnem prvenstvu v Franciji. V Parizu sta se udarili Škotska in Argentina, prva pa je še v 73. minuti vodila s 3:0 in bila tik pred prvo zmago na svetovnih prvenstvih. A južnoameriške nogometašice se niso predale, v napetem zaključku jim je uspelo priti do točke. Najprej je v 74. minuti Menendezova znižala, v 79. minuti pa so si Škotinje zabile avtogol. Sledila je razburljiva končnica, ko je v 94. minuti Argentina dobila priložnost za izenačenje z enajstmetrovko. Florencia Bonsegundo je streljala slabo, škotska vratarka Lee Helen Alexander pa je strel ubranila. A vmešal se je VAR, ki je razkril, da se je Alexandrova prehitro premaknila z golove črte, zato je bilo treba enajstmetrovko ponoviti. Bonsegundova druge priložnosti ni zapravila, Argentinke pa so osvojile točko.

S tem je Argentina postala prva ekipa v zgodovini ženskih svetovnih prvenstev, ki je nadoknadila tri gole zaostanka, izbranke Carlosa Borrella pa so ostale v boju za napredovanje v osmino finala kot ena izmed tretjeuvrščenih ekip. Škotska je svoje nastope v Franciji že končala, razočaranje pa je na twitterju izrazila škotska premierka Nicola Sturgeon: »Še vedno ne razumem povsem, kako VAR deluje, a ga razumem dovolj, da vem, da ga sovražim!« *******