Policijski trak z napisom »Policija stop« je danes zaprl ulico v Pekrah, ki je bila minuli konec tedna prizorišče brutalnega napada na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič. Na mariborski policijski upravi so nam potrdili le, da kriminalisti opravljajo na tem območju preiskovalna dejanja v okviru intenzivne preiskave. Kriminalisti so opravili ogled hiše, dvorišča in bližnje okolice. Kaj več o preiskavi policisti ne povedo; da ni novih informacij, ki bi jih o preiskavi lahko delili z javnostjo, ponavljajo že več dni.

Sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča so pred njeno hišo napadli v zgodnjih jutranjih urah, bilo je okoli 1. ure minulo nedeljo. Hudo poškodovano so jo odpeljali v bolnišnico, kjer še zmeraj okreva. Kaj naj bi bilo v ozadju napada, policisti ne povedo, pravijo, da preiskujejo vse možne motive – med drugim, ali bi napad lahko bil povezan z njenim delom ali pa je mogoče iskati povod v njenem zasebnem življenju. Sredi tedna so policisti na javnost, kot se je zgodilo takoj po napadu, znova poslali poziv, da naj se oglasijo vsi, ki o dogodku kaj vedo.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi odredbo za včerajšnjo preiskavo izdalo slovenjegraško sodišče, mariborsko sodišče je namreč prosilo za prenos pristojnosti, ker gre za njihovo sodelavko. Takoj po zločinu si je sicer kraj dogajanja ogledal mariborski preiskovalni sodnik, zdaj pa je delo prevzelo koroško sodišče. Kaj naj bi policisti iskali na kraju pet dni po zločinu, ni znano.

Ljudje v Pekrah so zaskrbljeni, o razlogu za napad se širijo različne govorice, predvsem pa se jim zdi nerazumljivo, da policisti storilca ali storilcev še niso odkrili.