V nedeljo bo zjutraj in dopoldne precej jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, lahko tudi kakšna močnejša. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Vročina bo v notranjosti nekoliko popustila.

V torek bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo pa vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla kraje severno od Alp. Z vetrovi južnih smeri doteka nad naše kraje zelo topel in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo povsod razjasnilo. V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa bodo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in na severu Hrvaške nastajale nevihte.