Konec tedna napovedujejo visoke temperature, zato so v ljubljanskih zunanjih bazenih poskrbeli, da se bodo meščani lahko osvežili. Glavno sezono so predčasno začeli na kopališču Kolezija. Kopalci se lahko v bazenih ohladijo vsak dan od 6.30 do 22. ure. Za celodnevno kopanje bodo odrasli med tednom odšteli devet, v soboto, nedeljo in za praznike pa enajst evrov. Otroke do 14. leta, dijake, študente in upokojence v glavni sezoni vstopnica stane sedem evrov med tednom in devet evrov za konec tedna. Veliko kopalcev se odloči tudi za popoldansko kopanje, ki bo med tednom stalo od šest do sedem evrov, za konec tedna pa od sedem do devet evrov.

Odprto je tudi že kopališče Ilirija. Med tednom obratuje od 12. do 19. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 10. do 20. ure. Dnevna vstopnica odraslega stane osem evrov, za konec tedna evro več. Za otroke od 2. do 14. leta, upokojence, dijake in študente kopanje stane pet evrov oziroma šest evrov za konec tedna.

Predvidoma v soboto bodo odprli tudi kopališče Laguna. Odprto bo od 9. do 20. ure, cene vstopnic pa se gibljejo od 7,5 evra za kopanje po 18. uri do 16 evrov za celodnevno kopanje med koncem tedna ali na praznik. Na kopališču Kodeljevo pa se bo kopalna sezona začela prihodnji petek.