Volkswagen in Ford sta januarja napovedala sodelovanje pri razvoju kombijev in lahkih dostavnih vozil, nista pa izključila niti možnosti širitve zavezništva na druga področja. Marca je Diess pojasnil, da bi lahko Volkswagen Fordu zagotovil dostop do svoje platforme Modular Electric Toolkit oz. MEB, na kateri naj bi temeljili vsi električni avtomobili nemškega velikana. V zameno bi Ford lahko Volkswagnu ponudil svojo tehnologijo avtonomne vožnje, nad katero bdi njegovo hčerinsko podjetje Argo AI.

Mediji ugibajo, da bi lahko Volkswagen v prihodnjih tednih naznanil pridobitev lastniškega deleža v Argo AI.

»Partnerstvo s Fordom je izrednega geostrateškega pomena za naše podjetje,« je Diess danes povedal zbranim menedžerjem Volkswagna. »Brez močne prisotnosti v ZDA tvegamo, da se znajdemo stisnjeni v kot v luči globalnih trgovinskih konfliktov,« je izpostavil in spomnil, da je Volkswagen danes močno povezan s Kitajsko.

Avtomobilski proizvajalci vse bolj združujejo moči pri razvoju električnih in avtonomnih vozil. Ta razvoj namreč terja ogromno vlaganj. Tako denimo avtonomno vožnjo skupaj razvijata Daimler in BMW, ki sta dolga leta veljala za velika rivala. BMW ob tem razvija električne motorje s podjetjem Jaguar Land Rover.