Dober teden dni po tem, ko so uradno predstavili skupen projekt, so pri košarkarski Cedeviti Olimpiji predstavili prve kadrovske poteze. Napovedi so se uresničile, saj bo na direktorskem stolčku sedel Davor Užbinec, športni direktor pa je postal Sani Bečirović. To hkrati tudi pomeni, da dosedanji direktor Petrola Olimpije Roman Lisac ne bo opravljal vidne funkcije v novem klubu, če bo sploh imel kakšno.

Slovenski ljubitelji košarke se bodo razveselili predvsem dejstva, da je športni direktor Cedevite Olimpije postal nekdanji igralec ljubljanskega moštva in slovenski reprezentant Sani Bečirović. To hkrati tudi pomeni, da vseh vodilnih funkcij v novem klubu ne bo zasedel hrvaški kader, za kar je sprva obstajala bojazen. Bečirović se je po koncu kariere preizkusil tudi kot pomočnik Saše Đorđevića pri Panathinaikosu ter v zadnjem času začel graditi kariero košarkarskega agenta. »Vrniti se v Ljubljano je kot priti domov. Če sem morda odšel še kot otrok, se vračam modrejši in bogatejši z izkušnjami evropskega igralca, pomočnika trenerja, zastopnika profesionalnih igralcev in mentorja. Odločitev, da sprejmem mesto športnega direktorja, v bistvu ni bila težka. Zato, ker verjamem v zgodbo, verjamem v to ekipo in verjamem, da bom s svojim znanjem pripomogel k postavljanju novih mejnikov v regionalni košarki. Zdaj imamo res priložnost, da naredimo nekaj izjemnega,« se povratka v klub veseli Sani Bečirović.

Davor Užbinec je bil pri projektu Cedevite Zagreb v vlogi direktorja poleg od samega začetka. Emil Tedeschi mu neizmerno zaupa, zato ni presenečenje, da bo še naprej opravljal isto službo. »V čast mi je, da lahko vodim projekt Cedevite Olimpije z nadaljevanjem poti, ki smo jo začeli kot Cedevita Zagreb. Ta je v preteklem desetletju postal drugi najuspešnejši klub v regiji jugovzhodne Evrope. Vesel sem, da so naši prijatelji iz Petrola Olimpije prepoznali naše ambicije ter da smo medsebojno prepoznali željo in pogum, da svojo perspektivo nadaljujemo skozi prihodnje delo in rezultate združenega kluba. Prepričan sem, da lahko skupaj košarko v Ljubljani vrnemo v sam vrh regionalne in evropske košarke. Ta naloga ni enostavna, pa vendar je vznemirljiva in realistična, saj vemo, da imamo vse pogoje, da v naslednjih sezonah lahko postopno, a zanesljivo napredujemo proti temu cilju,« sporoča Davor Užbinec.

Ob imenovanju Užbinca za direktorja in Bečirovića za športnega direktorja sta zadovoljstvo izrazila tudi Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik, ki sta prepričana, da gre za pravi izbiri. Užbinec in Bečirović bosta upravnemu odboru Cedevite Olimpije predlagala tudi ime novega trenerja, ki bo skoraj gotovo Slaven Rimac. Kmalu zatem pa bodo jasne tudi prve igralske okrepitve. Iz kluba sporočajo, da pogovori s številnimi košarkarji že potekajo ter da je Cedevita že vložila zahtevo za prenos sedeža iz Zagreba v Ljubljano. Po potrditvi prenosa sedeža ter potrditvi združitve s strani obeh skupščin bosta Cedevita in Petrol Olimpija izvedla združitev klubov. Pričakovati je, da bo proces združitve pravno končan do konca julija.