Od 9. do 18. avgusta bo v Portorožu potekal sedmi turnir serije challenger, ki v Sloveniji velja za največji teniški dogodek. Organizatorji se nadejajo, da bo na turnirju nastopil tudi Aljaž Bedene, trenutno 93. igralec na svetovni lestvici ATP. Izmed slovenskih teniških igralcev sta portoroški turnir doslej osvojila Grega Žemlja (2013) in Blaž Kavčič (2014).

»Turnir gradimo na prihodu Bedeneta, ki bi postal glavna atrakcija za gledalce. Zadeve smo se lotili načrtno in jo izpeljali skupaj z glavnim pokroviteljem turnirja, Zavarovalnico Sava. Želja igralca je namreč bila, da mu pomagamo v Sloveniji najti ustreznega pokrovitelja, kar nam je tudi uspelo, tako da bo Bedene v Portorožu prvič nastopil z našitki novega sponzorja,« je povedal direktor teniške zveze Gregor Krušič. Bedenetov prihod v Portorož bi lahko padel v vodo, če bo v prihodnjih tednih uprizoril odmevnejši uspeh, kot je osvojitev enega od turnirjev ali nastop v četrtfinalu grand slama v Wimbledonu. V tem primeru bi moral po pravilih ATP nastopiti na turnirju masters 1000 v Cincinnatiju, ki bo potekal ravno v času dogajanja v Portorožu.

Slovenija na lanskem največjem domačem turnirju ni imela niti enega predstavnika v drugem krogu. Tokrat bo finalni obračun v nedeljo (lani v soboto), slovenske barve pa bo poleg Bedeneta najverjetneje branil Blaž Rola, morda pa tudi Blaž Kavčič, ki se vrača v tekmovalni ritem po seriji poškodb. Nagradni sklad za letošnji turnir znaša 50.000 dolarjev, kar je 25.000 dolarjev manj kot lani. Organizatorji bodo morali vsem 48 igralcem plačati namestitev, tokrat pa so odpovedali nastope glasbenih skupin. Hkrati bo na peščenih igriščih štirinajst dni potekal teniški festival za mlajše, na katerem organizatorji pričakujejo okoli tisoč otrok, ki bodo skupno odigrali okoli 5000 dvobojev.