Zdravnik njegovega moštva Richard Usher je v izjavi za javnost dejal, da so Frooma nemudoma po nesreči odpeljali v bolnišnico v Roannu, kjer so potrdili, da ima številne resne poškodbe, med njimi zlomljeno desno stegnenico in desni komolec.

»Ob tem ima tudi zlomljena rebra. Zdaj ga bodo s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico v St. Etiennu na nadaljnje zdravljenje,« je dejal Usher.

Šef moštva Dave Brailsford pa je poudaril, da je zdaj prioriteta ekipe zagotoviti, da »Chris prejme najboljšo možno zdravniško oskrbo, nato pa čim hitreje okreva«.

Brailsford je dodal, da je štirikratni zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Tour de Francea, trdo garal v pripravah na letošnjo francosko pentljo: »Chris je neverjetno trdo garal, da se je vrnil v fantastično formo, bil je na dobri poti za Tour, ki ga bo moral zdaj, žal, izpustiti.«

»Čeprav se zavedamo in poznamo tveganja, ki jih prinaša naš šport, pa je vedno zelo travmatično, ko kolesar pade in se poškoduje. Ena od vrlin, ki krasijo Chrisa, je, mentalna trdnost, pa tudi odpornost - podpirali ga bomo skozi okrevanje in mu pomagali uresničiti nadaljnje cilje in ambicije,« je dejal Brailsford.