Celjski policisti so v sodelovanju z generalno policijsko upravo končali obsežno preiskavo trgovanja z drogo. Ovadili bodo 12 oseb, starih od 27 do 47 let, devet Slovencev, dva Srba in Hrvata. Prostost so odvzeli sedmerici in opravili prav toliko hišnih preiskav, je sporočila Milena Trbulin s PU Celje. V zaključni akciji je sodelovalo 85 policistov, med njimi tudi pripadniki posebne policijske enote PU Celje.

Preiskavo so začeli decembra. Glavni akterji kriminalne združbe so prek spletne prodajalne s sedežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje marihuane in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo in prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate za vzgojo v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola. Prav tako so si na sedežu podjetja opremili približno 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so vzgajali dobrih tisoč sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi lokaciji, kjer so policisti našli 50 paketov po pol kilograma.

Skupno so torej zasegli okoli 1500 sadik konoplje, približno 28 kilogramov posušenih cvetov, pripravljenih za nadaljnjo prodajo, dobrih 60.000 evrov gotovine ter opremo za gojenje in pripomočke za preprodajo, kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno. mfr