V Sloveniji se je za ta namen povezala z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje in se vključila v programa Veriga dobrih ljudi in Botrstvo v Sloveniji, humanitarne aktivnosti pa potekajo že od pomladi in se bodo nadaljevale vse do jeseni. JUB bo tako letos v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste - Polje 50 socialno ogroženim družinam podaril barvo JUPOL za obnovo stanovanja, 24. maja pa so zaposleni v JUB zavihali rokave in začeli z barvito prenovo počitniškega doma Vila Šumica v Kranjski Gori, kjer letujejo otroci iz vse Slovenije. Prenova prostorov se je končala v soboto, 25. maja.

Počitnikuje od 2500 do 2600 otrok

»Pravijo, da tam kjer sreča je doma, stoji počitniški dom Vila Šumica,« je pred začetkom del poudarila Anita Ogulin, ki v imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bdi nad organizacijo letovanja otrok v tem priljubljenem kranjskogorskem letovišču. »V Vili Šumica vsako leto počitnikuje 2500 do 2600 otrok. Dom skušamo redno vzdrževati v okviru svojih zmožnosti, vendar za to nimamo toliko priložnosti, kot bi si želeli. Otroci, ki tukaj letujejo, prihajajo tudi iz socialno ogroženih družin, zato skrbimo, da prav njim lahko zagotovimo brezskrbne počitnice v tem čudovitem naravnem okolju. Veseli smo, da bo dom zdaj zasijal v novih barvah in toplih odtenkih, za kar smo hvaležni vsem zaposlenim v JUB, ki so danes tukaj z nami in nas v prizadevanjih razveseliti naše otroke in najmlajše tako prijazno podpirajo.«

Počitniški dom ima štiri etaže in 71 ležišč, zgrajen pa je bil v letu 1936. V dveh dneh so Jubovi zaposleni v njem prebarvali otroške sobe, pripadajoče kopalnice in vezne hodnike po etažah, v pritličju pa tudi jedilnico, kuhinjo ter službene in skupne prostore. Barvno študijo, ki vključuje koncept poslikave prostorov ter izbor nians, so pripravili Jubovi arhitekti svetovalci iz studia JUB Design, predhodno pa so jo uskladili tudi z željami zaposlenega osebja iz tega letovišča.

Sodelovalo je 30 zaposlenih

»Ta konec tedna bomo humanitarno prepleskali več kot 600 kvadratnih metrov zidnih in stropnih površin, pri prenovi pa nas bo sodelovalo 30 zaposlenih,« je pred prenovo poudaril Sašo Kokalj, predsednik uprave družbe JUB. »S tem tudi letos uresničujemo naše poslanstvo in jubilej ob 50-letnici Jupola praznujemo s tistimi, ki sodijo med najbolj ranljive skupine in iz različnih razlogov potrebujejo pomoč širše družbe. Med njimi so v prvi vrsti ravno otroci iz socialno ogroženih družin, ki jim vsi v Jubu želimo lepši jutri. Da je v slogi moč, v Jubu dokazujemo tudi s sodelovanjem z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje in s številnimi humanitarnimi projekti, v katerih se zaposleni z veseljem tudi osebno angažiramo.«

JUB, ki letos zaznamuje tudi 100-letnico imena svojega podjetja, praznuje 50-letnico blagovne znamke JUPOL vzporedno kar na desetih tržiščih. V akciji »JUPOL potuje. JUPOL povezuje.« je vedro JUPOL prepotovalo več kot 5000 kilometrov ter s sabo nosilo srečo in dobre misli številnih zvestih in zadovoljnih uporabnikov, ki tudi na ta simboličen način izkazujejo zaupanje tej kakovostni blagovni znamki. Tretjega junija je vedro JUPOL prispelo v Slovenijo, kjer se je zgodba Jupola v letu 1969 tudi začela, JUB pa bo v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste - Polje načrtovane humanitarne aktivnosti izvajal vse do konca septembra.