Glede na obtožnico naj bi moški deklico ugrabili 10. januarja 2018, medtem ko je pasla konje, in jo odpeljali v hindujski tempelj. Tam naj bi ji dali pomirjevalo in jo v petih dneh večkrat posilili in pretepli do smrti. Preiskovalci so mnenja, da so jo napadli z namenom ustrahovanja muslimanske nomadske skupnosti, ki ji je pripadala.

Med tremi obsojenimi za posilstvo in umor so lokalni vodja vasi ter pripadnik enot posebne policije. Med tremi obsojenimi zaradi prejemanja podkupnin in uničevanja dokazov pa sta po poročanju televizije India Today dva policista. Zaradi strogih zakonov naj bi jim še vedno grozila doživljenska kazen, nemška tiskovna agencija dpa pa poroča, da je za prejemanje podkupnin in uničevanje dokazov predvidena kazen do treh let zapora. Kazen naj bi bila izrečena še danes. Predstavnik obrambe je napovedal pritožbo na sodbo. En moški je bil oproščen obtožb, mladoletniku, ki naj bi bil prav tako udeležen pri zločinu, pa bo sodilo ločeno sodišče.

Truplo deklice so našli januarja 2018 v gozdu blizu indijskega mesta Kathua. Njena smrt je povzročila dvodnevne proteste in demonstracije v več mestih po Indiji. Vladajoča stranka Bharatiya Janat je bila tudi deležna kritik po tem, ko sta se dva njena člana udeležila shodov za podporo obtoženih. Indijska vlada je po tem primeru uvedla strožje kazni za primere posilstev.

Leta 2016 je bilo po uradnih podatkih v Indiji prijavljenih skoraj 20.000 posilstev mladoletnikov, poročilo ZN iz leta 2014 pa opozarja, da je ena od treh žrtev posilstva v Indiji mladoletna.