Televiziji sta za posnetek zaprosili po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, ker po njunem mnenju ni bilo jasno, kaj natanko se je na seji zgodilo. SDH je temu nasprotoval in sprva ni želel izpolniti odločbe informacijskega pooblaščenca, da morajo novinarjem posredovati posnetek, temveč so se pritožili najprej na upravno in nato še na ustavno sodišče, ki pa je na koncu pritrdilo novinarjem.

Po poročanju televizij je na posnetku slišati zgolj glas nekdanjega predsednika nadzornega sveta SDH Damjana Beliča, ki je prebral ugotovitveni sklep, da je Pircu in Runjaku prenehal mandat uprave ter da gre za redni iztek mandata. Nadzorniki so se sicer, kot izpostavljata televiziji, na omenjeni seji sestali v prostorih Beličevega podjetja in ne na SDH.

Na posnetku sicer, kot poroča POP TV, ni celotne seje nadzornikov upravljalca državnega premoženja, temveč le 14 minut. Belič posnetka za TV Slovenija ni želel komentirati, z objavo pa se ni strinjal, saj je menil, da bodo zaradi tega nadzorniki odslej bolj pazili, kaj govorijo na sejah.