Scottie Pippen je eno najodmevnejših imen v zgodovini lige NBA. V zadnjem desetletju prejšnjega stoletja je kraljeval v ligi skupaj z Michaelom Jordanom in Dennisom Rodmanom ter se s Chicago Bulls veselil kar šestih naslovov prvaka. Leta 1992 je bil na olimpijskih igrah v Barceloni tudi član takrat opevanega zlatega košarkarskega Dream Teama.

Zdaj 53-letni Pippen polni časopisne stolpce zaradi na videz bizarne zgodbe. Od petletnice zahteva 100.000 ameriških dolarjev. Košarkar je svojo hišo v Fort Lauderdalu namreč oddal njenim staršem, dekle pa se je z barvo in kredo porisala stene vile. Zgodba sega v lansko leto, v časopise pa je prišla maja, ko je Pippen spremenil tožbo in zdaj ob starših toži tudi petletnico.

Spisek nečednosti najemnikov naj bi bil še daljši. Pippen trdi, da starši niso prevzeli odgovornosti za otroka, a to menda velja tudi za domače živali, ki so jih pripeljali s sabo na Florido. Te naj bi z uriniranjem trajno uničile nekatere stvari v hiši.

Družina, ki jo zdaj toži košarkar, je hišo najela za 30.000 dolarjev na mesec. Tja so se preselili potem, ko jim je septembra njihovo hišo poškodoval hurikan Irma. Mati petletnice je znana komičarka Lindsay Glazer, ki vse očitke zavrača in dodaja: »Kdo bi si upal pomisliti, da bo Dennis Rodman utrjeval ameriške odnose s Severno Korejo, Scottie Pippen pa bo tisti norec, ki toži majhne otroke.«