Najboljši štirje igralci na svetu so se pomerili med seboj v polfinalu OP Francije v tenisu. Vreme je preprečilo, da bi bila danes znana oba finalista. Rafael Nadal ostaja neporažen v polfinalih, saj se je dvanajstič uvrstil v pariški finale. Roger Federer se je predvsem v prvih dveh nizih dobro upiral ter pripravil enajstkratnega zmagovalca Rolanda Garrosa, da je uprizoril najboljši tenis. Precej bolj so težke razmere motile Novaka Đokovića. Dominic Thiem je gladko dobil prvi niz s 6:2. Đoković se je po prvi prekinitvi kot prerojen vrnil na igrišče ter dobil niz s 6:3. V tretjem nizu je bil spet boljši Thiem, ki je z odvzemom servisa povedel s 3:1. V nadaljevanju so organizatorji dvoboj najprej prekinili, uro pozneje pa prestavili na jutri, ko bosta Srb in Avstrijec znova prišla na igrišče ob 12. uri.

Čeprav je Nadal najboljši igralec na pesku vseh časov, je bila publika na osrednjem igrišču Philippe-Chatrier ves čas na strani Federerja. Glasno je vzklikala njegovo ime in ga nagrajevala s stoječimi ovacijami. Pihal je močan veter, menjaval strani ter dvigoval peščeni prah. Občasno je deževalo, ozračje je bilo ogreto na 16 stopinj Celzija. Včasih je bilo na videz preprosto žogico težko spraviti v igrišče. Bolje se je znašel Nadal, ki je upravičil vlogo favorita ter po slabih dveh urah in pol šestič v Parizu premagal slovitega tekmeca. Španec je prekinil niz petih zaporednih medsebojnih porazov ter dobil 92. dvoboj na pariškem pesku (ob le dveh porazih).

»Navdušen sem, kakšen tenis sva pokazala oba v tako težkih razmerah. Menim, da je bil odločilen drugi niz, v katerem sem dobil nekaj izenačenih iger,« se je veselil Rafael Nadal. »Še nikoli v dvajsetih letih v Parizu nisem bil deležen takšne podpore s tribun. Igral sem dobro, pritiskal na Nadala. Ne vem, ali se bom prihodnje leto vrnil v Pariz. Lahko pa rečem, da sem zadel v polno, ko sem se po štirih letih znova vrnil na pesek,« se je pariški publiki priklonil Roger Federer.

OP Francije bo jutri slavilo novo pariško zmagovalko. V zadnjem dvoboju se bosta pomerili Asleigh Barty (8. na svetu) in Marketa Vondroušova (38.). Avstralka in Čehinja sta bili v polfinalu večkrat v izgubljenem položaju. Marketa Vondroušova je proti Johanni Konta (26.) v obeh nizih zaostajala s 3:5, v prvem rešila tri zaključne žogice, največji dosedanji uspeh pa končala z osvojeno podaljšano igro. Sedmo v letošnjem letu, ob tem da ni izgubila niti ene. Čeprav je Britanka pred tem že dvakrat igrala v polfinalu turnirjev za grand slam, je bila danes v ključnih trenutkih preveč živčna, se slabo gibala, kar je 19-letna Čehinja izkoristila. Zanimivo je, da na letošnjem Rolandu Garrosu še ni izgubila niza.

Še več preobratov je ponudil drugi polfinale. Amandi Anisimovi (51.) je v prvem nizu uspel neverjeten zasuk. Po zaostanku z 0:5 je 17-letna Američanka rešila dve zaključni žogici ter v nadaljevanju dobila šest iger zapored. Niz je dobila v podaljšani igri s petimi zaporednimi osvojenimi točkami. Na začetku drugega niza jih je dobila še dvanajst zapored za vodstvo s 3:0. Sledil je nov izjemen preobrat s šestimi igrami v nizu Asleigh Barty. V odločilnem nizu je prva odvzela servis tekmici Američanki ruskih korenin, ki v nadaljevanju ni bila več kos pritisku.