Na postajališču Sever v bližini kraja Stari Grabovec na avtocesti med Beogradom in Zagrebom v smeri Slovenije se je pripetila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli najmanj dve osebi. Po navedbah hrvaških medijev je 59-letni voznik tovornjaka na počivališču zapeljal v skupino otrok, ki so v tistem trenutku ravno sestopala z mini avtobusa. Do smrti naj bi povozil dva otroka. Po neuradnih podatkih so otroci iz Dalja potovali na morje v Zadar. V bolnišnici v Novi Gradiški so potrdili, da sta med huje ranjenimi dve mladenki, stari nekaj čez 20 let. Zdravniki se še borijo za življenje ene od njiju, druga ni v smrtni nevarnosti.

Po poročanju portala Index je do nesreče prišlo okoli desete ure zjutraj, ko je tovornjak z zagrebškimi registrskimi tablicami zapeljal na avtocestno postajališče. »Potniki iz manjšega avtobusa ter več osebnih avtomobilov so stali izven vozil, vanje pa je iz do sedaj še neznanega razloga zapeljal tovornjak,« so opisali nesrečo.

Tovornjakar naj bi z avtoceste na počivališče domnevno zapeljal zaradi pokvarjenega tempomata oziroma pokvarjenih zavor. »Ker ni mogel upočasniti, je pripeljal na počivališče, na katerem so izven vozil stali potniki avtov in avtobusov, da bi si pred nadaljevanjem poti odpočili,« so za portal SBplus povedale priče.