Nekdanji španski nogometni reprezentant Jose Antonio Reyes je v 35. letu starosti preminil v prometni nesreči v domačem kraju Utreri, so pred dnevi novico za španske medije potrdili iz njegovega nekdanjega kluba Seville. V ponedeljek je bil pokopan, v nesreči je prav tako umrl njegov bratranec Jonathan Reyes.

Predstavnik španske policije je dejal: »Preiskava še poteka, trenutno ne vemo, ali je do nesreče prišlo še zaradi kakšnega drugega razloga. Zaenkrat lahko potrdimo, da je bila prekoračitev hitrost glavni razlog. Vozil je prek 220 km/h, omejitev je bila 120 km/h,« povzema Sky.

Reyes je sicer igral tudi za Atletico Madrid, Benfico, Espanyol in kitajski Xinjiang Tianshan Leopard, na začetku letošnje sezone pa je podpisal za Extremaduro, španskega drugoligaša. Marca poroča, da je predsednik Real Madrida Florentino Perez obljubil, da bo skrbel za Reyesovega 11-letnega sina Jose Antonio Reyes Lopeza do njegove polnoletnosti. Ta trenutno igra za Leganes, bo pa v naslednji sezoni član madridske mladinske akademije.