Po navedbah ukrajinske vojske so bili vojaki ubiti v napadih proruskih upornikov s težko artilerijo, poleg tega pa so bili trije še ranjeni, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Danes naj bi se sicer v Minsku nadaljevali mirovni pogovori med Kijevom in Moskvo. To bo prvo srečanje ruske in ukrajinske delegacije, odkar je Zelenski sredi maja prisegel kot novi ukrajinski predsednik. »Ukrajinska delegacija bo v Minsku potrdila, da je nesprejemljivo, da se skuša z nami razpravljati s položaja moči,« je ob tem na Twitterju zapisal predsednik Ukrajine.

Zelenski na obisku v Bruslju

Zelenski se sicer mudi na obisku v Bruslju, kjer se v torek sestal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom, danes pa ima na programu še srečanje s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom.

Pogovori so posvečeni predvsem razmeram na vzhodu Ukrajine, ki so ga zasedli proruski uporniki. V petih letih konflikta na tem območju je bilo po ocenah Združenih narodov ubitih okoli 13.000 ljudi. Ukrajinska kriza pa je povzročila tudi znatno poslabšanje odnosov med Rusijo in Zahodom.