»Organizacija se je v zadnjih letih iz svojega zastrupljenega, skorajda kriminalnega okolja, spremenila v takšno stanje, kot mora biti. Fifa zdaj spet skrbi za nogomet,« je v svojem govoru poudaril Infantino, ki je na vrhu krovne organizacije pred skoraj tremi leti in pol po korupcijski aferi zamenjal rojaka Seppa Blatterja.

Tudi Infantino, nekoč sekretar Evropske nogometne zveze, je odkrito priznal nekatere napake Fife v zadnjem obdobju. »Vem, da sem tudi sam delal napake, a skušal sem popravljati smer Fife in sebe. Pomembno je, da danes nihče več ne govori o krizi, škandalih in korupciji.«

Predsednik prav tako ni pozabil na pozitiven razvoj poslovanja, za katerega poudarja, da je končno postalo tudi transparentno. »Številk ni več možno skrivati in početi nekorektnih stvari. Za vsak dolar vemo od kod prihaja in kam gre. Prostora za nečedne posle ni več.«

Da se je stanje res izboljšalo, pa je bilo jasno tudi iz volilnega kongresa, kjer so delegati Infantina kot predsednika potrdili z aklamacijo. Ustrezno spremembo statuta so delegati z vsega tremi glasovi proti sprejeli tik pred izvolitvijo.

Kritikov pa nikoli ne zmanjka. Ti Infantinu očitajo avtokratsko vodenje Fife, kjer naj ne bi bilo posluha za druge ideje in zahteve.