Američanka Keysova je v dveh nizih s 6:2, 6:4 premagala Čehinjo Katerino Siniakovo in si priigrala četrtfinalni teniški zmenek z Bartyjevo, ki je bila v treh nizih, s 6:3, 3:6, 6:0, boljša od Američanke Sofie Kenin.

Že v nedeljo sta bila znana prva dva četrtfinalna para med posameznicami.

Američanka Sloane Stephens, sedma nosilka, se bo za polfinalno vstopnico udarila z Britanko Johanno Konta, Čehinja Marketa Vondroušova pa bo v četrtfinalu teniški lopar prekrižala s Hrvatico Petro Martić.

Vondroušova je bila z 2:0 boljša od Latvijke Anastazije Sevastove, Britanka Konta pa je v dveh nizih ugnala Hrvatico Donno Vekić. Martićeva si je četrtfinale priigrala z 2:1 v nizih proti Estonki Kaii Kanepi.

Stephensova, zmagovalka US Open 2017, je bila prav tako brez izgubljenega niza boljša od Španke Garbine Muguruza, ki je OP Francije dobila leta 2016, leta 2017 pa je zmagala v Wimbledonu.

Stephensova je lani na Roland Garrosu izgubila šele v finalu proti Romunki Simoni Halep. Američanka je v tretjem krogu z 2:1 v nizih izločila Slovenko Polono Hercog.

Zadnji četrtfinalni par bo znan po današnjih preostalih dveh dvobojih. Branilka naslova Halepova se bo v osmini finala pomerila s Poljakinjo Igo Swiatek, Španka Aliona Bolsova Zadoinov pa bo igrala z Američanko Amando Anisimovo.

Pri moških je znan le en četrtfinalni par. Za mesto v polfinalu se bosta pomerila nekdanja zmagovalca Roland Garrosa Švicarja Stan Wawrinka in Roger Federer. Branilec naslova Španec Rafael Nadal se bo pomeril z boljšim iz včeraj prekinjenega obračuna Kei Nišikori/Benoit Paire.

Danes bodo predvidoma znani še štirje četrtfinalisti. Na sporedu so namreč dvoboji Novak Đoković (Srb) - Jan-Lennard Struff (Nem), Dominic Thiema (Avt) - Gael Monfils (Fra), Fabio Fognini (Ita) - Alexander Zverev (Nem) ter Karen Hačanov (Rus) - Juan Martin Del Potro (Arg).