Projekt Pižama & mleko so v podjetju SPAR Slovenija zasnovali z namenom dolgoročnega izboljšanja bralne kulture. Podatki namreč kažejo, da je Slovenija pod povprečjem držav na področju besedilnih spretnosti. * Ob zaključku projekta bodo zato namenili donacijo izbranim slovenskim šolskim knjižnicam.

UPORABNIKI SO LAHKO IZBRALI LIKE IN ZAPLET V PRAVLJICAH

Mladinski pisatelj se je pisanja lotil že v januarju, ko je Sparove sledilce na družbenih omrežjih povabil k soustvarjanju zgodbic. Tako so uporabniki FB strani Spar Slovenija lahko izbrali glavna junaka mlečnih pravljic in čarobni zaplet, ki bi jih najbolj pritegnil k poslušanju in branju otroških zgodb. Boštjan Gorenc – Pižama pa je seveda z zanimanjem prisluhnil tudi navdihujočim idejam, ki so jih uporabniki zapisali v komentarje ter tako skupaj z njimi ustvaril zanimivi pravljici, ki bosta najmlajše pospremili v prijetno spanje in lepe sanje. Skupaj s sledilci je namreč napisal zgodbico o zajčku, ki se mu ni nehalo kolcati, in zgodbo o krokodilčici, ki je izgubila svoje bisere.

ZA LEPŠE SANJE IN BOLJŠI SPANEC

Prvi mlečni pravljici, ki ju lahko berete svojim otrokom v pižamah in ob kozarcu toplega mleka, je na prodajnih policah težko zgrešiti. Ekskluzivno ju najdete v vseh trgovinah SPAR in Interspar. Tam kupce dnevno opominjajo na pomembnost branja in jih spodbujajo, da ob večerih sebe in svoje najmlajše popeljejo v čarobni svet domišljije.

*Raziskava spretnosti odraslih PIAAC v Sloveniji 2016, OECD.