Po prvih zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ki je vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči (v občini Kobarid) je prehiteval neznani osebni avtomobil v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 48–letni motorist, tudi državljan Avstrije, in ga oplazil po levi strani. 48-letnik je padel po vozišču in se poškodoval (zlom leve noge).

66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, je nato čelno trčil v tretje motorno kolo, na katerem se je po svojem voznem pasu iz nasprotne pripeljal 45–letni motorist, prav tako državljan Avstrije. V silovitem trčenju je oba tuja motorista vrglo približno deset metrov vstran od mesta trčenja izven vozišča, kjer sta oba zaradi hudih telesnih poškodb umrla na kraju nesreče.

Po prometni nesreči so 48-letnega avstrijskega motorista reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti nadaljujejo s preiskavo.