Vzdušje je bilo že pred tekmo na ravni derbija najboljših slovenskih ekip in se je nato preneslo tudi na tribune stadiona Z’dežele, na katerem se je zbralo 8623 gledalcev. V Celju so se zbrali vsi, ki kaj veljajo v slovenskem nogometu, zato je bilo veliko zanimanje za vstopnice na tribuni VIP. Uvod v zadnji vrhunec letošnje sezone je bila minuta molka v spomin na nekdanjega vratarja Olimpije Boruta Škulja, ki je pri 73 letih izgubil bitko z zahrbtno boleznijo.

Ljubljanski trener Safet Hadžić je na igrišče poslal pričakovano zasedbo, v kateri je bilo veliko igralcev s potezo več, zato je stavil na igrivost, navdih, zvitost in tehnično znanje. Njegov tekmec na mariborski klopi Darko Milanič je presenetil, ko je na klop posedel izkušenega centralnega branilca Aleksandra Rajčevića, njegovo mesto v obrambni vrsti pa je zasedel defenzivni vezist Alexandru Cretu. Maribor je stavil na zanj značilno taktično kulturo, ki je temeljila na štirih defenzivnih vezistih, in na staromoden način čakal na napako tekmeca ter ob neodločnosti sodnika Juga nekaznovano udarjal po nogah Ljubljančanov. Eksperiment s Cretujem se je hitro pokazal kot zgrešen, saj je bil eden ključnih krivcev za poraz. Olimpija je po uvodnem otipavanju postajala vse nevarnejša z igro po globini in zasluženo povedla v 17. minuti. Podajalec je bil zelo razpoložen Tomić, ki je povsem pokoril sredino igrišča, Savić pa hladnokrvni realizator, potem ko ga je raztreseni Milec skušal povleči za dres, Cretu pa je bil izgubljen v prostoru. Ljubljančani so trpeli v finišu prvega polčasa, ko je Maribor v kazenski prostor pošiljal predložke in je vratar Vidmar dvakrat poletel v prazno.

V drugem polčasu je Olimpija zelo zgodaj začela »krajo časa«, kar je Mariborčane, ki so bili v igri nemočni, naredilo še bolj živčne. Ljubljanski trener Safet Hadžić je znova nastavil past, v katero se je ujel Milanič. Ljubljančani so povsem umrtvili tekmeca in čakali na svoj trenutek. Če je Savić v 67. minuti še zapravil priložnost za končni mat, je bil v 75. minuti neusmiljen po lepi kombinaciji Suljića in Kadrića. Bil je povsem osamljen na robu kazenskega prostora in je imel dovolj časa, da je ustrelil ob vratnici. Ko je šel Maribor v zadnji nalet, so ga znova ustavili navijači, ki so na igrišče zmetali veliko bakel in trakov. Da bi se tekma čim hitreje nadaljevala, sta šla v čistilno akcijo Tavares in Zahović, nato še soigralci, a so proti njim poleteli še stoli. Ko so na igrišče bakle zmetali še navijači Olimpije, je Maribor v 92. minuti prek Tavaresa dosegel gol upanja, a Ljubljančani so brez težav vzdržali do konca devetminutnega podaljška. Igralci Olimpije so po tekmi v zrak metali trenerja Safeta Hadžića, ki je očitno strup za Maribor, saj je neporažen na vseh petih tekmah, ki jih je vodil. Tudi tokrat je sledil nogometni logiki, skušal igrati, medtem ko se je Milanič znova zapletel v taktične zmote z izbiro enajsterice in napake začel popravljati prepozno ter doživel boleč poraz. Ljubljanski igralci so skupaj z navijači bučno proslavili lovoriko, s katero so rešili sezono.

Safet Hadžić je bil navdušen po prvi osvojeni lovoriki na trenerskem položaju Olimpije. Med tiskovno konferenco so ga igralci zalili s pivom in glasno prepevali. »Težka tekma. Imeli smo srečo, da smo zgodaj povedli. Maribor nas je namučil. Trpeli smo devetdeset minut, a smo zasluženo osvojili lovoriko. Odlični smo bili v branjenju gola, nismo pa dovolj dolgo zadržali žogo v svoji posesti. Vsa ekipa je odigrala borbeno in čvrsto. Savić? Gre za posebnega igralca, ki ga moraš čakati. Ko ima dober dan, je nezaustavljiv. Na velikih tekmah ne razočara.«

Mariborski navijači so hitro zapustili stadion, trener Darko Milanič pa je kolajno za osvojeno drugo mesto nemudoma snel z vratu in takole ocenil večer v knežjem mestu: »Naredili smo veliko napak v organizaciji igre. Nismo imeli odgovora na agresivnost Olimpije, ki je pritiskala na naše branilce in veziste. Načrt je bil drugačen. Želeli smo biti konkretnejši v napadu, igralci so vložili veliko truda. Tekmec nas je po vodstvu lovil na protinapade. Po golu Tavaresa sem imel občutek, da lahko izenačimo, a je bilo preveč prekinitev. Dervišević? Redko zamenjam igralca, ki mu ne gre, saj bi ga z menjavo dotolkel. Pri vezistih ni bilo dovolj hrabrosti in hitrosti. Tekma nam je dala veliko odgovorov.«

Slovenski pokal med mladinci je osvojil Maribor, ki je v finalu v Šmartnem ob Paki premagal Domžale z 2:1. V finalu pokala za ženske so Beltinci v Celju premagali Krim s 5:0.