14-letni Vasja Turda je na igranje nove videoigre k sebi domov povabil 15-letnega prijatelja Vasjo Popa. Le nekaj ur kasneje je starejšega od fantov v mlaki krvi in s 27 vbodnimi ranami našla babica Turde. »Glava se je še komaj držala trupa, rez na vratu je segal skoraj od enega ušesa do drugega,« je za medije spregovoril oče žrtve Mihael Pop, ki je krvnika opisal kot manijaka. Tudi patologi so potrdili, da je bilo truplo najstnika povsem razmesarjeno.

Po neuradnih informacijah se je prepir smrtonosno končal zaradi tega, ker je Pop svojega mlajšega prijatelja premagal v videoigri. Napad se je začel v drugem nadstropju dvorca v Nižnaji Apši, najbogatejši vasi v Ukrajini. Po prvem vbodu naj bi 15-letnik skušal pobegniti, kar dokazuje tudi slikovno gradivo. Ob tem je za seboj puščal krvavo sled, v pritličju pa ga je krvnik ulovil in pokončal.

(Posnetek prikazuje sodbo in pa stanje pred sodiščem po njeni razglasitvi.)

Po pisanju lokalnih medijev je sodišče slišalo tudi o domnevnih predhodnih »provokacijah« Popa, ki bi lahko privedle do tako nerazumnega zločina. 15-letnik naj bi Turdi v neki kavarni enkrat pred dekletom s pasu potegnil hlače in ga ponižal. Sodišče je zaradi umora »iz strasti« 14-letnika obsodilo na tri leta in pol zapora, na kar se je tožilstvo, ki zahteva 15-letno zaporno kazen, že pritožilo.

Koliko je na višino kazni vplivalo dejstvo, da je storilčev oče Vasilij, eden bogatejših Ukrajincev, ni znano.