Tam so ustavili 29-letnega srbskega državljana, ki je z osebnim avtomobilom pripeljal štiri ženske, tuje državljanke. Dve tujki sta pred policisti pobegnili, za ostali dve pa so policisti ugotovili, da sta 29-letni državljanki Kitajske, ki nimata dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej.

Po državljanke Kitajske je v Novo Gorico prišel 37-letni tujec, tudi kitajski državljan, sicer z urejenim bivanjem v Italiji.

29-letni srbski državljan je vozil osebni avtomobil, ki je imel nameščene ponarejene registrske tablice.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje in ponarejanja listin so kriminalisti PU Nova Gorica srbskemu državljanu odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. S kazensko ovadbo so ga naslednjega dne privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljenca po zaslišanju odredil pripor.

Poskus prepovedanega prehajanja meje tudi v Novi Gorici

Prav tako so novogoriški kriminalisti kazensko ovadili 37-letnega kitajskega državljana z urejenim bivanjem v Italiji zaradi utemeljenega suma poskusa prepovedanega prehajanja meje. Kitajski državljanki pa sta bili po zaključenem postopku odpeljani v center za tujce v Postojni.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so izvedli postopek tudi s 34-letnim državljanom Srbije, osumljenčevim znancem, ki se je v Novo Gorico pripeljal sicer s svojim avtomobilom, skorajda istočasno kot 29-letni osumljenec. 34-letnega srbskega državljana so oglobili zaradi nedovoljenega vstopa v Slovenijo preko zunanje schengenske meje.